Hokejisté Plzně si vezou do odvety porážku, v play-off Ligy mistrů nestačili na Lausanne

Hokejisté Plzně podlehli v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů na svém ledě Lausanne 1:2 a do play-off nevstoupili šťastně. Po bezbrankové úvodní třetině sice Západočechy poslal do vedení Jakub Pour, hosté ale rychle vyrovnali a ve třetí třetině rozhodl o jejich výhře přesilovkovou trefou Joel Genazzi v čase 56:41. Odveta se hraje ve Švýcarsku za týden.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejové Ligy mistrů mezi Plzní a Lausanne

Utkání hokejové Ligy mistrů mezi Plzní a Lausanne | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Bronzový tým extraligy z minulého ročníku začal bez mnoha zraněných opor opatrně, přesto musel brzy zasahovat gólman Švýcarů. Stephan si v sedmé minutě poradil se svižnou Gulašovou střelou z mezikruží. Hosté spoléhali na brejky, po jednom z nich zblízka neprostřelil brankáře Frodla Keninš.

Plzeň si v hokejové Lize mistrů zahraje s Lausanne, Hradec Králové čeká v osmifinále Mannheim

Číst článek

Poté promarnil přečíslení dva na jednoho Gulaš a postupně převzali iniciativu hráči Lausanne. V největší šanci krátce před první přestávkou po Keninšově přihrávce zpoza branky v dobré pozici minul Bertschy.

Na začátku prostřední části se znovu směrem dopředu připomněli domácí. Po spolupráci s Kracíkem ale nekrytý Gulaš tvrdou ranou z mezikruží přestřelil. Na druhé straně na brankovišti zapomenutý Almond neobešel klečícího Frodla. V polovině utkání se zaskvěl také jeho protějšek Stephan, který pravým betonem znemožnil skórovat nebezpečně zakončujícímu Kantnerovi.

Mladý plzeňský útočník si vše vynahradil v 35. minutě, kdy přihrál do jízdy Pourovi, jenž přesnou střelou z levého kruhu zajistil Indiánům vedení.

Hosté dokázali o necelé čtyři minuty později odpovědět, když Vermin ozdobil průjezd do útočného pásma přesnou střelou k levé tyčce a vyrovnal na 1:1.

Další příležitosti švýcarského týmu ze závěru druhé třetiny plzeňská obrana i díky Frodlovi přečkala.

Po pauze si první přesilovou hru zápasu sice vynutili domácí, ale naopak ve vlastním oslabení zahrozil při akci dvou na jednoho Bertschy. Jinak se hrálo oboustranně s větším důrazem na defenzivu a střelecky aktivnější domácí se marně tlačili do gólových příležitostí.

Naopak při vyloučení Eberleho rozhodl o výhře Lausanne Genazzi, jenž uspěl přesnou bekhendovou střelou. Domácí dvě minuty před koncem zkusili power play, hosté však odolali i ráně aktivního Gulaše a uhájili cenné venkovní vítězství.

Hokejová Liga mistrů - úvodní utkání osmifinále play off:
HC Škoda Plzeň - HC Lausanne 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Pour (Kantner) - 38. Vermin (P. Lindbohm, Frick), 57. Genazzi (Almond). Rozhodčí: Rencz (Maď.), Nikolič (Rak.) - Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 5360.

Sestavy:
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, M. Houdek, L. Kaňák, Budík - Gulaš, Kracík, Malát - Pour, Roman Vlach, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Kolda, V. Němec. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Lausanne: Stephan - P. Lindbohm, Frick, Oejdemark, Genazzi, Heldner, Junland, Nodari - Keninš, Ch. Bertschy, Emmerton - Vermin, Jeffrey, Herren - Almond, Jooris, Moy - Froidevaux, Antonietti, Leone. Trenéři: Peltonen, T. Hämäläinen a Huet.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme