Hlavní obsah

Nejrychlejší LTE měl v říjnu T-Mobile, nejpomalejší pak O2

Praha

Nejrychlejší mobilní internet LTE měl v říjnu opět T-Mobile, průměrná rychlost v jeho síti proti září klesla o procento na 51,5 Mbit/s. Na druhé místo postoupil Vodafone, který zrychlil o procento na 40,1 Mbit/s, naopak O2 se kvůli poklesu o 22 procent na 32,7 Mbit/s propadlo na třetí příčku. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost pevného připojení přes pevné linky xDSL v říjnu vzrostla o tři procenta na 21,1 Mbit/s a meziročně byla o 19 procent vyšší. Nerychlejší přípojky měl Vodafone s růstem o procento na 23,6 Mbit/s.

Česko se díky novým mobilním tarifům přiblížilo ostatním zemím EU

Mobil

Kabelový internet reprezentovaný největší tuzemskou sítí UPC v minulém měsíci zpomalil o tři procenta na 41,8 Mbit/s. Připojení přes optické kabely rovněž zpomalilo o čtyři procenta na 37,7 Mbit/s. Nejrychlejší byla síť Cesnet s téměř 50 Mbit/s.

Rychlost bezdrátového připojení Wi-Fi vzrostla o procento na 20,4 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl Moravanet s průměrem 43,6 Mbit/s, naopak nejnižší měl Fortech s deseti Mbit/s.

Reklama

Související články

Operátoři v cizině jsou stále levnější

Rozhodnutí mobilního operátora T-Mobile nabídnout zákazníkům od září tarify s ne­omezeným internetem je třeba hodnotit kladně, ovšem když se podíváme za...

Výběr článků

Načítám