Hlavní obsah

Nadměrně vážící turisté už se na oslech v Mijas Pueblo nesvezou

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízda na sympatických lichokopytnících není oblíbená pouze v Řecku. Populární je také v městečku Mijas Pueblo na španělském Costa del Sol. Místní se ale nyní rozhodli ulehčit zvířatům, a to doslova. Turisté vážící více než 80 kilogramů se na nich totiž od příštího roku podle Daily Mail už nesvezou.

Foto: Profimedia.cz

Osli jsou významnou atrakcí městečka Mijas Pueblo.

Článek

Nařízení chce městská rada implementovat hned prvního ledna příštího roku. Kromě váhového limitu budou také zpřísněny veterinární kontroly a obecné podmínky oslů ve stájích nebo odpočívárnách. Ke změnám došlo po dohodě s majiteli zvířat i aktivisty.

Ti strávili roky upozorňováním, že s osly, kteří patří k velkým turistickým lákadlům Mijas Pueblo, není patřičně zacházeno. Někteří majitelé prý zvířata přetěžovali a ponižovali. „Jsme šťastní, že jsme dosáhli bodu, kdy je na blaho zvířat brán ohled,“ uvedla Veronica Sanchezová, šéfka záchranné stanice El Refugio del Burrito.

Městečko Mijas Pueblo s bílými domky je považováno za jednu z nejhezčích obcí v celé oblasti Costa del Sol. Přezdívá se mu také hlavní město takzvaného burro taxi, což je španělský výraz pro oslí taxi. Nachází se nedaleko Malagy.

Přetěžování oslů se řeší i v Řecku, zejména na populárním ostrově Santorini, kde musejí zvířata šlapat do schodů i několikrát denně. Podle ochránců jsou jejich podmínky neuspokojivé, protože často nemají dostatek vody ani stínu.

Vyšlapejte si schody sami, vyzývá líné turisty kampaň na ostrově Santorini

Cestování

Tlouštíci se už na oslech v Řecku nesvezou. Zasáhla vláda

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám