Hlavní obsah

Sparta - Kladno 6:2Extraliga má nový rekord v návštěvnosti v hale, Jágrova asistence Kladnu nestačila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kudrna 1 : 0
23. Forman 2 : 0
24. Řepík 3 : 0
30. Buchtele 4 : 0
30. Zikmund 4 : 1
36. Melka 4 : 2
44. Rousek 5 : 2
51. Sukel´ 6 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Absolutní rekord, který drží utkání mezi Kometou a Spartou z ledna 2016 pod širým nebem (21 500 diváků) sice nepadl, přesto středeční dohrávku 10. kola Sparty s Kladnem vidělo ve vyprodané O2 areně 17 220 fanoušků, což je v české extralize nejvíc na zápas hraný v hale (dosud jím byl duel Kladna s Brnem rovněž v O2 areně, v říjnu 2012 dorazilo 17 182 příznivců). Spokojenější jsou po střetnutí nakonec Pražané, kteří zvítězili 6:2 a dvanáctou výhrou z posledních tří duelů si upevnili první příčku. Rytířům k bodům nepomohla ani asistence jejich útočníka a majitele Jaromíra Jágra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna a hokejisté Sparty Matúš Sukeľ, Robert Říčka a Jan Košťálek během utkání Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Kladno se v Praze muselo obejít bez zraněných útočníků Valského a Stacha, místo kterého se do středu první formace k Jágrovi posunul Kanaďan O´Donnell. V sestavě Rytířů se naopak objevil forvard Bílek, jehož klub získal na hostování. Sparta zase poprvé od 1. kola, kdy po bitce s plzeňským Houdkem utrpěl otřes mozku, nasadila obránce Piskáčka.

Jako první sice ve 3. minuté zahrozili Rytíři, když Kaut při úniku ve vlastním oslabení sestřelil Sedláčkovi masku z hlavy, byla to ale Sparta, která šla o minutu později do vedení. Po Jágrově ztrátě kotouče v útočném pásmu vyrazil Godla střelu Říčky jen ke Kudrnovi, od jehož nohy puk putoval do branky. A protože rozhodčí u videa shledali, že nešlo o úmyslné kopnutí, gól platil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Jakub Sedláček během utkání Tipsport extraligy s Kladnem.

Na startu druhé třetiny pak Forman při přesilové hře zakončil pohlednou kombinaci s Pechem a Růžičkou a Sparta vedla o dva góly. A za další minut měla už tříbrankový náskok, protože Řepík parádně trefil horní růžek nad Godlovou vyrážečkou.

Těsně před polovinou utkání poprvé slavilo i Kladno. Zikmund objel branku a našel mezírku mezi tyčkou a Sedláčkovým betonem. Jenže trvalo jen třináct vteřin a Sparta měla po trefě Buchteleho tříbrankový náskok zpátky.

Rytíři zareagovali posunutím Melky do elitního útoku místo O´Donnella a tento krok jim vyšel. I díky Jágrovi. Ten se totiž krásnou kličkou zbavil Růžičky, předložil puk právě Melkovi, jenž z mezikruží překonal Sedláčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Buchtele ze Sparty oslavuje gól během utkání Tipsport extraligy.

Myšlenky Kladna na bodový zisk z O2 areny ale vzaly za své ve 44. minutě, kdy se před brankou rychle zorientoval Rousek a upravil na 5:2. Definitvní podobu výsledku pak dal v 51. minutě šestým sparťanským gólem Sukeľ.

Dohrávka 10. kola hokejové extraligy
HC Sparta Praha - Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. A. Kudrna (Říčka, Sukeľ), 23. Forman (Pech, V. Růžička ml.), 24. Řepík, 30. Buchtele (Forman, Tomáš Dvořák), 44. Rousek (Košťálek, Polášek), 51. Sukeľ (Říčka) - 30. Zikmund (Kehar), 36. Melka (Jágr, Austin). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 17.220 (vyprodáno).
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, V. Růžička ml., Dvořáček. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.
Kladno: Godla - Austin, B. Nash, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, O'Donnell, Zikmund - Š. Jelínek, P. Machač, Réway - Redlich, Melka, Strnad - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha - od 21. navíc Bílek. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články