Hlavní obsah

Pardubickým vysokoškolákům se představí padesátka firem

Novinky,

K jarním akcím Univerzity Pardubice patří již pravidelně veletrh pracovních příležitostí Kontakt. Letos proběhne již 17. ročník. Absolventi a všichni, kteří se zajímají o možnosti svého budoucího profesního uplatnění, se mají možnost na jednom místě seznámit se zástupci padesáti firem, a to ve středu 14. března.

Foto: Univerzita Pardubice

Z loňského ročníku pracovního veletrhu pro studenty

Článek

Kde najít práci nebo získat stáž po ukončení studia? Jaké požadavky mají zaměstnavatelé? Jakou odbornou praxi nebo stáž studentům nabízejí? Pro odpovědi na tyto a spoustu dalších otázek, týkajících se budoucího působení a situace na trhu práce, si studenti z různých fakult pardubické univerzity mohou přijít do hlavní univerzitní auly a do foyer chemicko-technologické fakulty.

Předají firmám životopisy

„Studenti se osobně představí personálním manažerům jednotlivých firem, předají jim svůj životopis a zeptají se na podrobné pracovní podmínky i samotný průběh přijímacího řízení. Mohou si domluvit i jinou spolupráci či stáž. Vyzkoušejí si, jak sami sebe prezentovat, co nabídnout, na co si dát pozor, ale hlavně získají potřebné kontakty a zorientují se v nabídce a poptávce aktuálních pozic,“ popsala jedna z organizátorek Ivana Veselá z Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice.

Doprovodný program podle ní zahrnuje i interaktivní činnosti. „Třeba konzultaci životopisu s odborníky, zkoušku pohovoru nanečisto v délce přibližně dvaceti minut či dva speciální workshopy,“ zmínila s tím, že veletrh je určen i pro studenty nižších ročníků. Ti se mohou informovat o odborných praxích a stážích přítomných firem a společností, případně si u nich mohou domluvit téma diplomové práce.

Jak se loví talenty

Jednotliví personalisté a zástupci firem dají studentům také různé tipy a rady. Například zástupkyně personálně poradenské agentury GoodCall For Talent v přednášce vysvětlí, jak v současnosti probíhá on-line lov talentů ve firmách, a poradí, jak si úspěšně najít práci prostřednictvím největší profesní sítě LinkedIn.

Studenti na veletrhu najdou i možnosti pracovních stáží, které nabízí projekt Stáže s Cestou pro mladé. V přednášce o službách celoevropské sítě EURES se pak dozvědí, na co pamatovat před odjezdem za prací do zahraničí.

Kontakt 2018 organizují pro studenty VŠ dvě fakulty – ekonomicko-správní a chemicko-technologická. Veletrh je pro zájemce otevřen od 9 do 15 hodin.

Reklama

Související články

Firmy si vychovávají odborníky samy

Firmy v České republice stále obtížněji hledají technicky vzdělanou pracovní sílu a řada z nich už přestala doufat v systémovou pomoc státu. Zakládají proto...

Výběr článků

Načítám