Hlavní obsah

SPECIÁL 2011: Ohlédnutí za právě končícím rokem

Jako každý rok i letos připravila redakce Novinek.cz s blížící se výměnou kalendářů a diářů přehledné shrnutí všeho podstatného, co přineslo uplynulých 12 měsíců. Ohlédněte se s námi za důležitými i dramatickými událostmi, na které byl rok 2011 mimořádně bohatý.

Foto: Novinky

Článek

O tom, jakými událostmi byl rok 2011 nabitý, se můžete přesvědčit již v úvodním videosestřihu, který letošní speciál otevírá.

Svět se zaobíral katastrofou v japonské jaderné elektrárně Fukušima, útoky šíleného střelce Breivika v Norsku, dopadením a likvidací Usámy bin Ládina, válkou v Libyi a převraty v dalších arabských zemích, finanční krizí v Řecku a v celé eurozóně či tragickým pádem letounu s hokejisty ruské Jaroslavle, na jehož palubě zahynuli i tři čeští reprezentanti.

Domácímu dění pak dominovaly jak úsměvné kauzy, jako například příběh o prezidentovi a chilském peru, tak závažné vnitropolitické kauzy, a nakonec i vysloveně tragické události, jakou byla vražda Aničky Janatkové. V samém závěru roku pak nebylo možné pominout úmrtí bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla.

SPECIÁL 2011 je přehledně rozdělen podle jednotlivých měsíců, v nichž čtenář najde nejdůležitější témata, která s daným obdobím souvisejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám