Hlavní obsah

Po Applu zamíří do finančního světa také Google. Bude nabízet bankovní účty

Novinky, rim

Do velkého světa financí se chystá vrhnout další technologická společnost. Po americkém Applu, který se snaží uspět v zahraničí s vlastní kreditní kartou, bude bankovní účty nabízet také Google. Informoval o tom list The Wall Street Journal s tím, že podnik ze skupiny Alphabet chystá novou službu pro své uživatele spustit v příštím roce.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Google nebude začínat od píky, se správou bankovních účtů bude tomuto technologickému podniku pomáhat banka Citigroup a malá družstevní záložna, která působí na Standfordské univerzitě. Projekt má předběžný název Cache.

„Chystáme hluboké partnerství s bankami. Může to být pro nás delší cesta, ale o to udržitelnější,“ uvedl v rozhovoru pro The Wall Street Journal viceprezident pro platby Googlu Caesar Sengupta.

Kreditka Applu je sexistická, burcují uživatelé

Internet a PC

Podle něj bude společnost nabízet běžným spotřebitelům i podnikatelům v rámci služby Cache výhodné nabídky i věrnostní programy. Zdůraznil přitom, že se uživatelé nemusí bát ani o svá data – finanční údaje jednotlivých střadatelů totiž Google prodávat nebude.

Konkrétnější plány však zatím prozrazovat nechtěl. V tuto chvíli tedy není jasné, kdy přesně by měla být služba Cache spuštěna, kde všude bude dostupná a za jakých podmínek ji budou moci lidé využívat.

Apple již nabízí vlastní kreditku

Google nabízel stejně jako Apple již delší dobu možnost do chytrých telefonů a tabletů nahrát platební kartu od banky a v obchodech následně k platbám využívat pouze zmiňovaná mobilní zařízení. Vždy šlo však o kartu, kterou museli mít lidé sjednanou přímo v nějaké konkrétní bance, nikoliv u Applu či Googlu.

Zlom nastal až letos, kdy společnost Apple přišla s vlastní platební kartou zvanou Card. S ní způsobil počítačový gigant v zahraničí doslova mánii, a to především díky nabízeným službám. Lidé totiž mohou dostávat část peněz za své platby nazpět. V podstatě se tak americký počítačový gigant s lidmi rozdělí o provize, které u obchodníků platí. Z jednotlivých plateb by lidé měli získat 2 % nazpět, v případě nákupů v Apple Storech dokonce 3 %.

Stejný vstup do finančního světa nyní plánuje se službou Cache také Google.

Foto: archív výrobce

Apple Card

Reklama

Související články

Apple chce změnit svět her i placení

Společnost Apple nebude nabízet už jen zařízení, daleko více se zaměří na nabídku jednotlivých služeb pro své zákazníky. A už nyní je zřejmé, že se fanoušci...

Šest z deseti Čechů investuje do nemovitostí

I když jsou nemovitosti v poměru k příjmům pro větší část obyvatelstva drahé, nebo právě proto – v posledních pěti letech zdražily zhruba dvojnásobně -, pro...

Výběr článků

Načítám