Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ibrahimovič podľa Greguša nie je nafúkaný. Obľúbil si NBA

Už zopár týždňov má po sezóne a pred sebou jeden z jej vrcholov. V takej situácii sa ocitol Ján Greguš, ktorý už minulý mesiac uzavrel prvý rok v Amerike. V drese Minnesoty United pôsobí v Major League Soccer (MLS).

14.11.2019 15:49
Ján Greguš, Foto: ,
Ján Greguš skóruje v prípravnom zápase proti Jordánsku.
debata

„Úvodný rok hodnotím pozitívne. Cieľ bol dostať sa do play off, čo nám vyšlo. Škoda, že sme v ňom rýchlo skončili a nepotrápili viac favoritov. Dúfam, že to príde o rok. Prebojovali sme sa aj do finále pohára, mrzí ma, že sme nezískali aspoň jednu trofej,“ zhrnul účinkovanie v zámorí.

V Minnesote bolo vždy vypredané

Nitriansky rodák si okrem slovenskej a českej ligy zahral dva roky aj v dánskej, z FC Kodaň na začiatku roka prestúpil do Minnesoty.

„Zo súťaží, v ktorých som pôsobil, je americká MLS najkvalitnejšia. Je veľmi vyrovnaná, hrá v nej veľa dobrých mužstiev i výborných futbalistov, väčšina južanských, technicky veľmi zdatných,“ porovnal 28-ročný stredopoliar.

V Minnesote má zmluvu ešte na dva roky. Prvá sezóna bola najmä výbornou skúsenosťou – futbalovou i životnou.

„Páči sa mi tamojší futbal i život. Máme krásne tréningové centrum, postavili nám nový štadión, celú sezónu bolo vypredané, čo je vždy dvadsaťtisíc divákov. Hrával som pravidelne, chýbal som len vo dvoch zápasoch.“

Pripomenul, že na mnohé nové veci si musel zvykať a prispôsobiť sa. „Minnesota má celkom dobrú polohu, ale nevyhli sme sa ani dlhým letom na stretnutia. Niektoré trvali štyri hodiny. A na zápasy sme cestovali vždy deň vopred.“

Pre jeho klub sa súťaž skončila v osemfinále play off, v ktorom narazili na Los Angeles Galaxy. Strelil jediný gól svojho tímu, ale na výhru to nestačilo, Minnesota podľahla 1:2.

„V drese súpera sa predstavil aj Ibrahimovič. Hovorí sa o ňom, že je nepríjemný a arogantný. Ale nemal som z neho taký pocit, nebol nafúkaný. Je to veľká osobnosť. Podobne ako Rooney či Schweinsteiger. Som rád, že som si mohol proti týmto výborným futbalistom zahrať. Zažil som v sezóne veľa pekných momentov,“ doplnil.

Obľúbil si najmä zápasy NBA

Užíval si aj iné športy. V Minnesote a okolí je dosť možností. Sledované sú NFL, NHL či NBA. „Ak bola možnosť, chodil som najmä na basketbal. V konkurencii populárnych amerických športov sa dobre drží aj futbal, záujem oň neustále stúpa,“ zdôraznil.

Greguš sa udržiaval aj po sezóne v kondícii a chystal sa na kvalifikačný dvojzápas s Chorvátskom a Azerbajdžanom.

"Po poslednom stretnutí ešte mužstvo desať dní trénovalo. Aj potom, keď som mal zopár dní voľno, som sa udržiaval v tréningovom rytme. Pred príchodom na zraz do Šamorína som absolvoval na Miami ešte týždennú individuálnu prípravu. So špičkovým trénerom, špecialistom, ktorý pripravuje aj hráčov NBA.

Mnohí si mysleli, že tam idem na dovolenku, ale na ňu zatiaľ nebol čas. Ale už sa na ňu teším, pôjdem niekam do tepla, lebo som mal program od januára až doteraz," vysvetlil.

Teraz sa koncentruje na najbližšie dôležité zápasy v reprezentácii. "Je jasné, že hneď prvý v Rijeke bude veľmi náročný. Myslíme však pozitívne a chceme postúpiť na šampionát. Nie je jednoduché robiť teraz prognózy.

Hráme so súperom, ktorý má veľkú kvalitu a musíme sa pozerať najmä na náš výkon, odviesť maximum. Počkajme si na sobotňajší zápas s Chorvátskom a potom sa uvidí, čo ďalej," zdôraznil Greguš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Ján Greguš #slovenskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #Minnesota United