Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stávkoval alebo podvádzal? Zvereva nachytali, ako sa hrá s elektronikou

Bola to jasná záležitosť. Hoci nemecký tenista Alexander Zverev bol favorit v súboji na turnaji majstrov v Londýne proti Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, zmohol sa len na päť gemov. Viac ako o prehre svetovej sedmičky sa však hovorilo o kontroverznom momente z prestávky medzi gemami.

14.11.2019 17:22
Alexander Zverev Foto: ,
Skrýval Alexander Zverev v taške elektronickú pomôcku?
debata

Zverev si pred výmenou strán sadol na lavičku. Siahol do batohu s výbavou a hral sa s tmavým zariadením. Potom ho hodil naspäť do tašky a vytiahol fľašu s vodou.

Dianie na prestížnom turnaji majstrov sledujú všadeprítomné kamery. Ťah Zvereva neostal nepovšimnutý. V debatách prevláda názor, že tenista niečo kontroloval na mobilnom telefóne. Objavili sa tiež komentáre, že si kontroloval hladinu glukózy v tele. Zverev nikdy nepotvrdil, že trpí cukrovkou.

Akákoľvek elektronika u hráčov tenisu je zakázaná, aby neprijímali nepovolené rady od trénerov či dokonca pokyny od stávkovej mafie.

Zverev tieto špekulácie poprel, hoci charakter predmetu, s ktorým sa hral, neobjasnil: „Neviem, čo ste videli, no rozhodne to nebol telefón. Ten bol v šatni, vždy ho tam nechávam.“

Na konkrétnu otázku na tmavý predmet Zverev odvetil, že „išlo o prázdnu fľašu od vody“. Pokiaľ sa preukáže, že Nemec využil elektronickú pomôcku, trest ho neminie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zverev #Stefanos Tsitsipas #Turnaj majstrov 2019