Hlavní obsah

Střelec v Kalifornii zabil dva studenty. Policie ho dopadla

– Santa Clarita • Aktualizováno

Dva mrtvé studenty a tři zraněné si ve čtvrtek vyžádala střelba na střední škole v kalifornském městě Santa Clarita, které leží asi 48 km od Los Angeles. Střelce policie po útěku z místa dopadla. Prozradila, že se jedná o studenta školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kalifornii zaútočil střelec na školuVideo: Reuters

 
Článek

Střelec byl ošetřen v jedné z místních nemocnic. Jeho jméno ani zdravotní stav policie neupřesnila, sdělila ale, že se jedná o 16letého studenta. Původně informovala, že podezřelým je muž asijského původu.

Na následky zranění po střelbě zemřela 16letá dívka a 14letý chlapec. Kromě střelce jsou zraněny ještě dvě další dívky a jeden mladík.

Místní policie informovala o střelbě před střední školou Saugus v Santa Claritě chvíli před 8:00 (17:00 SEČ). Vyzvala také občany, kteří bydlí v okolí školy, aby se zamkli a nevycházeli z domů.

V 18:30 SEČ místní nemocnice napsala, že přijala celkem čtyři pacienty. Dva muži a jedna žena byli v kritickém stavu.

Televizní stanice NBC uvedla, že mezi zraněními jsou většinou studenti. Policie uzavřela všechny školy v okolí, agentura Reuters napsala, že se tato opatření dohromady týkají přibližně 2300 studentů.

Na místo střelby se dostavily desítky rodičů, kteří se obávají o zdraví a život svých dětí. Policie situaci jen obtížně zvládá a žádá obyvatele, aby respektovali pokyny strážců pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám