Hlavní obsah

Skipasy přes e-shop budou na Špičáku levnější

Právo, Jiří Šolc

Šumavský Ski&Bike Špičák v letošní zimní sezoně cenově zvýhodní online nákup skipasů, prodlouží platnost celosezonní jízdenky na celý rok včetně léta, nabídne nové gastro služby a mnoho dalšího. S řadou podstatných novinek ovlivňujících především servis a vylepšení nabídky služeb pro lyžaře odstartuje letošní zimní sezonu největší šumavský areál Plzeňského kraje.

Foto: Skiareál Špičák

Skiareál Špičák, největší lyžařské středisko Plzeňského kraje.

Článek

„Každoroční investice do zlepšení technického zasněžování považujeme už za automatickou nutnost. Také letos jsme pořídili další nová sněžná děla osazená na věžích v nejfrekventovanějších místech sjezdovek. Celkové investice do zimní sezony letos přesahují pět milionů korun,“ uvedl ředitel Ski Špičák Vladimír Kasík.

O pět procent levnější skipasy oproti klasickému nákupu u kas v areálu přinese letošní novinka spojená s nově fungujícím e-shopem na novém webu.

Speciální box

„Chceme lyžaře přesvědčit o celkové výhodnosti nákupu přes e-shop, protože ušetří nejen čas, který by třeba trávili ve frontách, ale i peníze. Třeba denní skipas v hlavní sezoně při nákupu přes náš web přijde na 646 korun, na kase pak bude stát 680,“ řekl Kasík. Skipasy koupené online budou platit i v dalších dvou blízkých střediscích – na Belvederu a Nad Nádražím.

Kdo již vlastní čipovou kartu špičáckého areálu, nebo si ji pořídí před sezonou, nahraje si na ni po přihlášení a zaplacení v e-shopu vybraný skipas. Pro ty, co kartu nemají, přijedou do areálu a nechtějí kvůli tomu třeba stát frontu u kas, mají na Špičáku jednoduchou pomoc.

„Zakoupili jsme tzv. pick-up box, který bude umístěný v centrální části poblíž lanovky. Je propojený s e-shopem, takže kdo si, klidně až po příjezdu k nám na parkoviště, koupí mobilem přes náš web zlevněný skipas, obdrží následně QR kód. Načte jej v pick-up boxu a ten mu během pár vteřin vydá čipovou kartu s již nahraným skipasem, který si koupil,“ upřesňuje Jan Kasík taktéž ze Špičáku.

Multifunkční budova

Jaro 2020 by mělo po letech plánování a složitých jednání kvůli poloze v zóně CHKO Šumava také znamenat konečně start výstavby slibované multifunkční budovy a především nové restaurace s terasou pro 250 hostů. Projekt doznal oproti původním předpokladům změny, hlavně co se týká množství bytů. Původně jich mělo být 20.

Na Špičáku mají žížaly místo kanalizace

Cestování

„Půjde vlastně o dva propojené objekty. Jeden dvoupatrový s restaurací včetně terasy, druhá budova bude čtyřpatrová se sedlovou střechou, kde bude osm bytů a dole v přízemí parkovací místa,“ popsal Vladimír Kasík. O stavební povolení bude areál žádat na začátku letošního prosince. Celkové náklady investice jsou cca 60 milionů korun.

Další příjemná novinka čeká na držitele sezonních jízdenek, jejichž platnost se prodlouží ze zimy i na letní sezonu. Špičák také změnil provozovatele gastro služeb, od kterého si slibuje zlepšení.

Reklama

Výběr článků

Načítám