Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Při tragické nehodě autobusu u Mělníka zahynula učitelka Martina, žáci se s ní loučili před školou

Aktualizováno -
15. listopadu 2019
17:27
Autor: VaB - 
15. listopadu 2019
11:22

Autobus plný dětí ve čtvrtek havaroval u Nové Vsi na Mělnicku. Při srážce s náklaďákem zemřela učitelka, devět dětí se zranilo a řidiče museli hasiči ze zdemolované kabiny vystříhat. Děti z Blanenska tudy jely z exkurze v Lidicích do Terezína. S oblíbenou pedagožkou se v pátek rozloučily desítky lidí u školy, kde vyučovala.

Tragická nehoda se stala kolem půl druhé odpoledne na silnici č. 16 ve směru na Velvary, kousek od sjezdu na dálnici D8. Autobus zezadu narazil do dodávky, která převážela dlouhé trubky. „K nehodě došlo za kruhovým objezdem u Nové Vsi. Hasiči řidiče autobusu museli vyprostit, spolujezdec na předním sedadle zemřel,“ uvedla ve čtvrtek tisková mluvčí policie Markéta Johnová.

Nehoda si bohužel vyžádala jeden lidský život. Na předním sedadle zemřela učitelka dějepisu a občanské výchovy Martina Č. z Blanenska. V autobuse cestovalo celkem 46 nezletilých studentů, jednat se mělo zejména o žáky deváté třídy, kteří měli podle stránek školy v plánu dvoudenní exkurzi v Lidicích, Terezíně a Praze.

„S politováním musím oznámit, že včera 14. 11. došlo v průběhu školní exkurze k dopravní nehodě, při které přišla o život naše paní učitelka. Tato tragická událost velmi poznamenala chod naší školy a všechny žáky i zaměstnance školy hluboce zasáhla,“ potvrdila na webu školy její ředitelka.

Sbohem, paní učitelko

Atrium základní školy od pátečního odpoledne zdobí stovky zapálených svíček a nejen žáci mají slzy na krajíčku. „Byla jste tou nejlepší učitelkou. Už teď nám moc chybíte. Nikdy na vás nezapomenu.“ Kondoleční kniha je plná smutných vzkazů. Na událost na Facebooku se předběžně přihlásilo bezmála 400 lidí.

Video  Lysice se loučí s oblíbenou učitelkou, zemřela při nehodě autobusu  - Hynek Zdeněk, blesk.cz
Video se připravuje ...

Devět žáků se při nehodě zranilo lehce. Záchranáři je postupně odváželi do pražských nemocnic, druhá zraněná učitelka byla převezena do mělnické nemocnice. „Zraněného řidiče hasiči vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby, která pak muže převezla do vinohradské nemocnice v Praze,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Aby nemuseli nezranění žáci mrznout venku, byl jim na místo přivolán evakuační autobus, kde jim bylo zajištěno teplo a posttraumatická péče. 

Policie pro Blesk.cz zveřejnila také výzvu. „Žádáme svědky dopravní nehody a zvláště pak řidiče, kteří mají v autě palubní kameru, aby se policistům přihlásili a poskytli svá svědectví a záznamy z kamer na policejní služebně v Mělníku nebo volali na telefonní číslo 702 207 899, volat můžete i na linku 158,“ uvedla mluvčí policie Markéta Johnová. Dodala, že policisté intenzivně pracují na vyšetření dopravní nehody.  

karlos107 ( 16. listopadu 2019 21:33 )

Ty oslí hlavo, já bych byl doma dřív jak ty ze špitálu

maerekbr ( 16. listopadu 2019 18:50 )

Ty jsi takový hovado , že ti není hanba tebe potkat tak tě tak zmaluji , že tě nikdo nepozná

karlos107 ( 16. listopadu 2019 14:34 )

Tak ta učitelka už asi nedostane přidáno 8% že ??

Monikay ( 16. listopadu 2019 10:21 )

taková mladá holčina. ty nehody jsou hrozné

kozaroza ( 15. listopadu 2019 21:58 )

ty jsi magor,žádná úcta k paní učitelce .Karma je zdarma

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání