Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanec Hrnko súcití s najbližšími tragickej nehody: Dojemné slová do neba a bolestné spomienky

Poslanec za SNS Anton Hrnko vie, čo je to prísť o tých najbližších Zobraziť galériu (4)
Poslanec za SNS Anton Hrnko vie, čo je to prísť o tých najbližších (Zdroj: TASR - Milan Ivanič, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko práve upadlo do hlbokého smútku po stredajšej tragickej nehode, pri ktorej vyhaslo 12 ľudských životov. O strate tých najbližších vie svoje aj poslanec za SNS Anton Hrnko, ktorý ešte začiatkom marca tohto roku prišiel o najbližšiu rodinu v dôsledku leteckého nešťastia v Etopii.

Hrnko ešte v marci prišiel o celú svoju rodinu, ktorá zahynula na linke jednej z etiópskych aerolínií. Lietadlo smerovalo do kenskej metrololy Nairobi. Na palube neprežil nikto z cestujúcich. "S hlbokým smútkom oznamujem, že moja drahá manželka Blanka, syn Martin a dcéra Michala zahynuly počas leteckej katastrofy v Addis Abebe dnes v ranných hodinách. Kto ste ich poznali, venujte im tichú spomienku," zdieľal vtedy na sociálnej sieti svoj zármutok Hrnko.

Slovenskom otriasla dopravná nehoda, po ktorej zomrelo 12 ľudí, práve dnes, po tejto udalosti, plynie štátny smútok
Zobraziť galériu (4)
Slovenskom otriasla dopravná nehoda, po ktorej zomrelo 12 ľudí, práve dnes, po tejto udalosti, plynie štátny smútok  (Zdroj: Facebook/Denisa Saková - Ministerka vnútra SR)

Nepríjemnú a smutnú udalosť mu pradepodobne pripomína aj tohtotýždňová "čierna streda". Člen národniarov v týchto dňoch poslal na sociálnu sieť dojímavý odkaz, v ktorom hovorí o stredajšom nešťastí. "Len ten, kto príde o svojich najbližších, vie úplne pochopiť bôľ najbližších pozostalých, ktorí prišli pri Nitre o svoje všetko, o svoju budúcnosť," píše Hrnko. 

Poslanec Hrnko súcití s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Anton Hrnko)

"Nech Pán Boh pomôže im prekonať tento bôľ. Hoci sám viem, že je to veľmi ťažké. Vyjadrujem pozostalým úprimnú sústrasť, budem sa za nich modliť. Nech im je zem ľahká," pokračuje poslanec za SNS.

Smutná udalosť, ktorá pripomína tragédiu z marca

Hrnko v statuse tvrdí, že len ten, kto príde o najbližších vie pochopiť bolesť, ktorú teraz prežívajú rodiny obetí z tragickej nehody pri Nitre. Sám si totiž podobnou tragédiou prešiel a vyrovnáva sa s ňou ťažko.

Hrnko prišiel o rodinu po marcovej leteckej nehode
Zobraziť galériu (4)
Hrnko prišiel o rodinu po marcovej leteckej nehode  (Zdroj: Facebook, CK BUBO, Topky)

Anton Hrnko prišiel po marcovej leteckej tragédii o celú rodinu - manželku Blanku, syna Martina a dcéru Michalu. Rozlúčiť sa s nimi mohol až o niekoľko mesiacov neskôr.

Viac o téme: NehodaSNSNitraAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu