Poslední rozloučení s Karlem Gottem proběhlo nejen v pátek 11. října na pražském Žofíně, ale především den poté v katedrále sv. Víta. Zádušní mší za zesnulého zpěváka provázel kardinál Dominik Duka (76) a chybět nemohly ani stovky známých osobností a Mistrových přátel.

Pohřeb se státními poctami si po dlouhých rozvahách, jestli bude mít Karel pohřeb státní, Ivana nakonec vybrala sama. Dojemná ceremonie se nenesla pouze ve smutném duchu, ale i v láskyplných vzpomínkách na jedinečnou osobnost, jejíž ztráta zasáhla asi každého v této zemi.

S vděčností a pokorou se Gottová za možnost tak důstojného pohřbu rozhodla poděkovat tomu ze všech v těchto zemi nejvyšších. Prezidentovi Miloši Zemanovi. Dopis psaný již 24. října zveřejnil v pátek 15. listopadu ve večerních hodinách na svém twitteru Zemanův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček (40). „Pan prezident obdržel nádherný dopis od paní Ivany Gottové,“ komentoval přiloženou kopii dopisu Ovčáček.

A co v něm přesně vdova po Gottovi píše? „Vážený pane prezidente, když od Vás před několika málo měsíci obdržel můj manžel dopis s přáním k narozeninám, nečekala jsem, že zanedlouho budu psát já Vám. Stalo se...,“ znějí úvodní slova zdrcené Ivany. Zbytek dopisu si můžete přečíst a prohlédnout v naší galerii.

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Nejdojemnější řeč Jiřiny Bohdalové: Takhle se rozloučila s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější řeč Jiřiny Bohdalové: Takhle se rozloučila s Gottem. Česká televize

Fotogalerie
31 fotografií