Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 4:3 SNVítkovice čtyřmi góly otočily duel s Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Plekanec 0 : 1
23. Zaťovič 0 : 2
32. Pyrochta 0 : 3
44. Zdráhal 1 : 3
45. Stránský 2 : 3
53. Bukarts 3 : 3
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic udolali v 18. kole extraligy Brno 4:3 po nájezdech, přestože už prohrávali o tři góly. Během devíti minut třetí části však Ostravané dokázali srovnat na 3:3 a Roberts Bukarts svým druhým gólem v utkání pak rozhodl i samostatné nájezdy. Kometa utrpěla čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Článek

Vítkovice na Kometu vyrukovaly i s novou lotyšskou posilou Razgalsem, kterého kouč Jakub Petr zařadil do čtvrtého útoku. Lépe ale začali hosté, kteří v Ostravě tradičně těží z efektivních přesilovek. I dnes Jihomoravané využili hned první početní výhodu. Trškovo vyloučení už za 17 sekund potrestal Plekanec, který napřáhl z vrcholu pravého kruhu a pravděpodobně i vinou zakrytého výhledu brankáře Svobody jeho rána zaplula do horního růžku.

Mnoho gólových šancí ale oboustranně nebylo. Vítkovičtí se přes brněnskou obranu před Vejmelku dostávali zřídka. A když už se to po individuálním průniku povedlo Werbikovi, před Vejmelkou mu rána sjela po čepeli a vystřelil vedle.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu.

Kometa přece jen byla silnější na puku a měla mírně navrch. Rozdílové momenty však nadále přicházely výhradně v přesilových hrách. Druhá hra pět na čtyři, druhý gól: v čase 22:36 hosté ukázkovou kombinaci mezi Holíkem a Svačinou zakončil Zaťovičem, který do odkryté branky i z těžkého úhlu snadno zavěsil.

Bez trestu nezůstalo ani třetí vítkovické vyloučení: Pyrochta v 32. minutě dělovkou bez přípravy od modré čáry trefil přesně pravý horní roh Svobodovy brány. Domácí Trška vzápětí orazítkoval tyčku, ale jinak si Vítkovice příliš brankových situací nevytvořily. Teprve s koncem druhé části skóroval nahozením od mantinelu Baláž, ale rozhodčí po poradě s kolegou u videa branku neuznal, protože padla už po čase.

Přesto nastal nečekaný zvrat v třetím dějství. Zdráhal ve 44. minutě zblízka doklepl do prázdné branky a za minutu nato přihrál na druhý gól ideálně Stránskému. Zdráhal pak vypracoval i vyrovnávací gól, když v 53. minutě se do jeho přihrávky zpoza brány nechytatelně opřel Bukarts.

Brno ještě v závěru řádné doby mohlo v přesilovce rozhodnout, ale Svoboda dorážku zblízka zlikvidoval. Prodloužení okořenila rvačka Plekance se Šidlíkem. Jediný nájezd z deseti pak proměnil vítkovický Bukarts.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 44. P. Zdráhal (Dej, Trška), 45. Š. Stránský (P. Zdráhal), 53. Roberts Bukarts (P. Zdráhal), rozhodující sam. nájezd Robert Bukarts - 9. Plekanec (Pyrochta, J. Hruška), 23. Zaťovič (Svačina, P. Holík), 32. Pyrochta (Plekanec, J. Hruška). Rozhodčí: Bejček, Stano (SR) - Hynek, D. Klouček. Vyloučení: 7:4, navíc Šidlík 10 - Plekanec oba 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 4923.
Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Trška, Bodák - Roberts Bukarts, O. Roman, Schleiss - Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal - Dej, Baláž, Mallet - Razgals, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Orsava, Lev, J. Hruška - Jenyš, Kusko, Dočekal. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec