Novou knihu o českých médiích pokřtí 17. listopadu přímo na Národní třídě Fridrichová, Wollner a Urban

Napsal/a Ondřej Neumann 16. listopadu 2019
FacebookTwitterPocketE-mail

Redakce HlídacíPes.org oslaví 30 let svobody na piazzetě Národního divadla v rámci projektu Korzo Národní 2019. Pokud máte chvilku, budeme rádi, když se stavíte. Součástí připraveného programu je i křest naší nové knihy Šok! Hrůza! Média! Křtíme od 15:15 hodin v neděli 17. listopadu. Pokud budete mít o knihu zájem, bude na místě k dispozici od 12:00 do 18:00 hodin.

Nová kniha sepsaná redaktory HlídacíPes.org popisuje čtivou formou českou mediální krajinu po roce 1989. Obsah vystihuje podtitul OD SVOBODY K OLIGARCHŮM. Nabízí pohled do klávesnic, srdcí i peněženek českých novinářek a novinářů, mediálních manažerů i majitelů velkých mediálních domů.

Součástí křtu nové publikace bude i debata se spoluzakladatelem a prvním mluvčím Občanského fóra Janem Urbanem, studentským revolucionářem z roku 1989 a dnešním šéfem pořadu Reportéři ČT Markem Wollnerem a moderátorkou pořadu 168 hodin Norou Fridrichovou.

Knížku si můžete objednat ZDE.

Tenkrát v prosinci 2014

Zároveň se blíží páté výročí spuštění investigativně-analytického webu HlídacíPes.org. Startovali jsme 10. prosince 2014 – symbolicky na Den lidských práv. Vzpomínáte na ty časy? Takhle je popisujeme v naší nové knize:

Andrej Babiš je pevně usalašen na ministerstvu financí i ve vydavatelství Mafra, které si koupil, protože se rozhodl ovládnout tuzemskou politickou scénu. A naplno hraje hru, že jeho politické angažmá nemá nic společného s nákupem vlivného mediálního domu, který má v portfoliu Mladou frontu Dnes, iDnes či Lidové noviny, ke kterým záhy přikoupil nejposlouchanější rádio v zemi – Impuls.

Alibi mu dělá Sabina Slonková v židli šéfredaktorky Mladé fronty Dnes, důvěryhodnost má dodat osobnostmi nabitá redakční rada největšího seriózního deníku v zemi (Kejval, Krobot, Kosatík, Kryštof, Pomahač, Valová, Jirků). Mnohým ještě chvíli potrvá, než pochopí, kdo a oč hraje a jakou roli přisoudil jim. Nejsou v tom však zdaleka sami.

Mnoha úctyhodným ženám i mužům kobří pohled Andreje Babiše zatemnil úsudek a jako v hypnóze opakují mantru: „Andrej to myslí dobře. Je třeba dát mu šanci.“ Mnozí se hlásí do služby i jako „tváře z billboardů“ (novinář Martin Komárek, profesorka práv Helena Válková, exherec a diplomat Martin Stropnický), případně nastupují do jím ovládaných ministerstev v Sobotkově vládě (aktivista Lukáš Wagenknecht, disidentka a politička Hana Marvanová). Když poslouží a přestanou na slovo poslouchat, jsou hozeni přes palubu. Pak přichází ČAS SLUHŮ.

Pokud nemůžete dorazit v neděli na Národní třídu, připravili jsme pro vás spolu s Albatros Média křest na 25. listopad v Karlínských kasárnách. A srdečně vás všechny zveme. Tento křest bude spojen s autogramiádou, přednáškou o českých médiích a debatou s redakcí HlídacíPes.org.

Pozvánka na vydavatelský křest

Podpora do další pětiletky

V souvislosti s pěti lety fungování našeho projektu neziskové Žurnalistiky ve veřejném zájmu jsme spustili i sbírku na naši další činnost. Budeme moc rádi, pokud se nás rozhodnete podpořit!

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)