Společnosti GCL System Integration a Powin Energy oznámily společný podnik pro dodávání řešení skladování energie

Společnosti GCL System Integration a Powin Energy budou zavádět řešení skladování energie front-of-the-meter (před elektroměrem) v Austrálii a jihovýchodní Asii

Společnosti GCL System Integration (GCL-SI) a Powin Energy (Powin) dnes oznámily založení společného podniku, který bude nést název G-Powin Energy Solution, s cílem rozšířit své podnikání v oblasti ukládání energie v regionu Asijského Pacifiku.

"Společnost GCL-SI od roku 2015 dodala celosvětově přes 18 GW solární energie. Jsme rádi, že zaznamenáváme velký nárůst využívání obnovitelných zdrojů, ale také vidíme výzvy, které pro provozování distribučních soustav představuje nepravidelnost provozu," řekl Eric Luo, předseda představenstva společnosti GCL-SI. "Společnost Powin je americký přední světový designér a vývojář řešení pro ukládání energie, který dodal projekty o celkovém výkonu přesahujícím 200 MWh projektů a vlastní síť o celkovém výkonu více než 6 GWh. Jsme hrdí na to, že jsme s nimi mohli uzavřít partnerství. Nový podnik G-Powin JV má v úmyslu spolupracovat na řešeních energetického úložiště v systému před elektroměrem pro podporu sítě, aby byla lépe integrována a zvýšena kapacita. Těšíme se na integraci vzájemných odborných znalostí a tím vytváření ještě větší hodnoty pro zákazníky," dodal Eric.

Na výstavě ALL-Energy minulý měsíc v Melbourne byl představen nový produkt G-Powin Solution, který obsahuje stojany na stejnosměrné baterie, BMS, kontejnery, sběr/ochranu stejnosměrného proudu, integraci PCS a EMS. Modulární bateriový systém "Powin Stack", který byl spolu s patentovaným systémem bp-OS(TM) společnosti Powin Energy, nejpokročilejším systémem správy baterií, zkonstruován od úrovně článků až po úroveň více kontejnerů, aby maximalizoval energii při využití z obou stran, před elektroměrem i za elektroměrem. "Na rozdíl od mnoha konkurenčních řešení pro ukládání energie byla naše proprietární platforma BMS a EMS, bateriové moduly a sady baterií vyvinuty s výhradním zaměřením na trh s energetickými úložišti a aplikacemi, než aby byly modifikovány a používány pro návrhy elektrických vozidel," řekl Danny Lu, senior viceprezident společnosti Powin.

Podle informační agentury IHS Markit přidá Asijsko-tichomořský region systémy skládání energie připojené k síti o kapacitě více než 21 GW, z nichž 68 % bude umístěno ve výrobních a přenosových a distribučních lokalitách (T&D).

"Australská rozvodná síť nadále čelí volatilitě, přičemž přísné řízení výstupu negativně ovlivňuje zisk majitelů systémů. Myslíme si, že je teď pravý čas vstoupit na australský trh s využitím řešení BESS společnosti G-Powin pro vyřešení této volatility. Toto partnerství nás zároveň staví na dobrou pozici k posílení dodávek energie v sousedních regionech. Například cíl Vietnamu posílit svou síť integrací více obnovitelných zdrojů energie bude vyžadovat účinnější řešení skladování energie," vysvětlil Hui Wu, viceprezident pro řešení skladování energie společnosti GCL-SI. "Podobně v Jižní Koreji systémy G-Powin s lithium-iontovými fosfátovými bateriemi nabízejí stabilnější a bezpečnější alternativu k běžným nikl-manganovým kobaltovým bateriím. Díky patentovanému systému správy baterií společnosti Powin máme vysokou důvěru v naši schopnost dodávat bezpečný a cenově konkurenceschopný produkt, který odpovídá jedinečným potřebám každého zákazníka v tomto regionu," uvedl Hui.

O společnosti GCL-SI

Společnost GCL System Integration Technology Co. Ltd (002506 Shenzhen Stock) (GCLSI) je součástí skupiny GCL Group, globálního energetického konglomerátu, největší čínské nestátní energetické společnosti se zaměřením na novou energii, čistou energii a související služby. Společnost GCL System Integration v současné době působí po celém světě a má pětimodulární výrobní základny v pevninské Číně a jednu ve Vietnamu, s výrobní kapacitou 6 GW a dodatečně vysoce účinná bateriová úložiště s kapacitou 2 GW, což z ní činí výrobce modulů světové třídy. Více informací naleznete na webových stránkách https://www.gclsi.com/.

O společnosti Powin Energy

Společnost Powin Energy byla průkopníkem nákladově efektivního, bezpečného a škálovatelného bateriového systému skladování energie, který je navržen pro potřeby aplikací v užitkovém měřítku, pro komerční a průmyslové využití a mikro-grid systémy. Řešení BESS společnosti Powin má také modulární architekturu a zjednodušený instalační proces, který umožňuje efektivní škálování od jednotlivých MWh až po GWh. Za našimi špičkovými produkty stojí bezkonkurenční tým odborníků z celého energetického průmyslu, téměř tři desetiletí odborných znalostí v oblasti řízení dodavatelského řetězce a rozsáhlá odbornost v oblasti vývoje softwaru pro správu baterií. Pro více informací navštivte webové stránky http://www.powinenergy.com/.

Další informace: https://www.smartenergy.org.au/news/media-release-gcl-and-powin-energy-announce-launch-energy-storage-solution-ess

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1029978/GCL_System_Powin_Energy_joint_venture.jpg

KONTAKT: Echo Zhang, +86-512-6853-2912, zhangning_nj@gclsi.com

Klíčová slova Filipíny-energie-trh-firmy-GCL-SI

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Obchod, marketing
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.