Hlavní obsah

Stoupenkyni Islámského státu po návratu do Německa ihned zatkla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie v pátek večer zatkla stoupenkyni teroristické organizace Islámský stát (IS) hned po jejím příletu z Turecka do Frankfurtu. Podle agentury DPA to v sobotu sdělilo spolkové státní zastupitelství, které k zatčení vydalo příkaz.

Foto: Novinky/Reuters

Ilustrační foto

Článek

Žena, která je mimo jiné podezřelá z příslušnosti k IS, přiletěla linkovým letem z Turecka, odkud ji tamní úřady vypověděly. Podle informací DPA byli na palubě letadla přítomni pracovníci spolkového kriminálního úřadu.

Státní zastupitelství uvedlo, že obviněná žena koncem roku 2014 odcestovala do Sýrie, aby žila na území, které tehdy ovládal Islámský stát. Tam se posléze začátkem následujícího roku provdala za bojovníka IS, s nímž pak přešla do Iráku. Po návratu do Sýrie oba začátkem letošního roku zadržely kurdské bezpečnostní síly.

Deportovaný islamista uvízl v zemi nikoho

Svět

Turecko na začátku tohoto týdne začalo deportovat občany evropských zemí a Spojených států, které podezřívá z napojení na IS. Turecký ministr vnitra Süleyman Soylu nedávno řekl, že Turecko není hotelem pro bojovníky této teroristické organizace. Ankara dlouhodobě kritizuje západní státy za to, že nechtějí přijímat zpět své občany, kteří odešli bojovat do Sýrie či Iráku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám