Hlavní obsah

Sebevrahova rodina žaluje kněze za bezcitné kázání nad hrobem

Právo, Novinky, znk, nčs

Rodina 18letého Američana Maisona Hullibargera, který spáchal sebevraždu, zažalovala kněze, který na pohřbu odsoudil mladíkovo gesto s tím, že bude mít „hrozné následky“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapce pohřbili loni v prosinci, avšak pozůstalí až ve čtvrtek podali žalobu na reverenda Dona LaCuestu za „bezcitné odsouzení“ činu a na arcidiecézi za to, že nereagovala na stížnost.

Rodina po arcidiecézi požaduje odškodné ve výši 25 tisíc dolarů (přes půl milionu korun), informoval server The Detroit News.

„Jsme křesťané a známe pravdu: vzít si život je proti Bohu. Naše životy nejsou naše a nemůžeme s nimi nakládat, jak se nám zachce,“ prohlásil LaCuesta na pohřbu.

„Nechte to už být”

„Žádná rodina, žádní pozůstalí, žádní rodiče by si neměli projít tím, čím jsme si prošli my. Proč to už tak zdevastované rodině dělat ještě těžší?” řekla mladíkova matka Linda Hullibargerová.

Krátce po incidentu v roce 2018 se arcidiecéze omluvila a uvedla, že LaCuesta se v dohledné době nebude účastnit žádných dalších pohřbů. Podle rodičů však také měl biskup matce zesnulého syna říct, aby to „zkrátka nechala už být”.

Reklama

Výběr článků

Načítám