Online: Vzdejte se Agrofertu a Benešové, vyzvaly Babiše na Letné statisíce lidí

Přenos skončil
Na pražské Letné se v sobotu odpoledne sešli lidé z celého Česka, aby demonstrovali proti premiérovi Andreji Babišovi. Spolek Milion chvilek ho vyzval, aby vyřešil svůj střet zájmů a odvolal ministryni spravedlnosti Marii Benešovou, nebo aby sám odstoupil. Organizátor Mikuláš Minář také vyzval demokratické opoziční strany k užší spolupráci. Na Letnou dorazilo asi 270 000 lidí.
Podívejte se na sestřih nejzajímavějších momentů z Letné. | Video: Aktuálně.cz
Přenos skončil
18:40

Tímto se s Vámi loučíme, děkujeme za pozornost a těšíme se na shledanou zítra u onlinu z 30. výročí Sametové revoluce.

18:37

Vnímáme problém roztříštěnosti opozice, do politiky ale nechceme, popřeli bychom svoji roli, chceme zdůraznit roli občanské společnosti, říká Benjamin Roll ze spolku Milion chvilek pro demokracii.

18:36

Milionu chvilek se podařil "double", ač  byli mnozí skeptici a v zaplnění Letné i napodruhé v listopadovém počasí nevěřili

18:16

Většina hesel však kritizovala Babiše, jeho hnutí ANO nebo prezidenta Miloše Zemana, který Babiše podporuje. Část demonstrantů třeba odkazovala na kauzu Čapího hnízda, v níž Babiš čelil obvinění z dotačního podvodu do zastavení stíhání letos v září. Nesli transparenty s nápisy "Čápi, vemte si ho (i s hnízdem)" nebo "Všetci kradnú, iba já čerpám" a jeden člověk měl i pokrývku hlavy v podobě čapího hnízda i s čápem. Vícekrát se objevily také nápisy "Není nám to jedno".

18:16

Účastníci dnešní demonstrace hesly na transparentech odkazovali jednak na různé Babišovy kauzy, ale i na sametovou revoluci. Na jednom z transparentů byl například upravený úryvek písně Modlitba pro Martu, která se stala symbolem revoluce v roce 1989 - "Z oblohy mrak ať odplouvá… a každý sklízí setbu svou!". Na jednom z domů v okolí dnešního protestu zase visel plakát s výrokem někdejšího prezidenta Václava Havla "Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí".

Foto: Jakub Plíhal
18:11

"Na základě anonymizovaných lokalizačních dat z naší sítě přepočtených na celou populaci se na dnešní akci Letné sešlo cca 257 tisíc lidí," uvedla tisková mluvčí T-Mobile ČR Martina Kemrová.

17:36

Na demonstraci přišel také senátor Jiří Drahoš.

17:34

Podívejte se na podání písně Modlitba pro Martu v podání nevidomé dívky Nikol.

17:33

Lidi tady mají pocit, že jim někdo něco nalhává, kauza Čapí hnízdo není průzračná, ať se Andrej Babiš očistí, a pak se může vrátit, říká herec Bolek Polívka na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné.

17:32

Předseda sněmovny Radek Vondráček z ANO kritizuje demonstranty za použití slova ultimátum. "Výraz ultimátum je latin. původu a znamená "poslední výzva". Od slova ultimus, což je "poslední". Tak jsem zvědavý, jestli to myslí vážně a je to naposledy, když už se přiživují na oslavě nás všech a jedné z nejdůležit. událostí moderních čs. dějin - 17. listopadu," napsal na Twitter.

17:29

Na demonstraci dorazil také zástupce lidovců, předseda strany Marek Výborný.

17:26 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

"Myslím, že demonstrace dopadla nad očekávání dobře. Byl jsem strašně mile překvapený tou obrovskou účastí, která byla asi na podobných číslech jako minule. Neočekávali jsme to," řekl Minář novinářům.

Dodal, že organizátory to obrovsky potěšilo a jsou také rádi, že se nikomu nic nestalo. "Že jsme to i celé stihli krásně ukončit tak, jak jsme si to naplánovali. Byla tam celá řada nesmírně silných momentů, a úžasných vystoupení - nakonec třeba při té Modlitbě pro Martu mně samotnému tekly slzy," řekl.

Foto: Jakub Plíhal
17:25 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Dnešní demonstrace dopadla podle mluvčího iniciativy Milion chvilek pro demokracii Mikuláše Mináře nad očekávání dobře. Dnes to řekl novinářům po akci. Zopakoval, že na akci bylo zhruba stejně lidí jako minule. Podobně masové akce jsou podle něj mimo Letnou kvůli prostoru problematické.

"Myslím, že demonstrace dopadla nad očekávání dobře. Byl jsem strašně mile překvapený tou obrovskou účastí, která byla asi na podobných číslech jako minule. Neočekávali jsme to," řekl novinářům.

17:21

Náměšť Jaroslava Hutky z první řady.

17:15

Do nemocnice musel být během demonstrace převezen jeden člověk, který utrpěl zranění ruky.

17:10

Na místě byl i fotograf Aktuálně.cz Jakub Plíhal. Podívejte se na jeho fotografie.

17:08

Vicepremiér a předseda sociálních demokratů Jan Hamáček nevidí důvod k odchodu Marie Benešové (za ANO) z křesla ministryně spravedlnosti. O majetkových poměrech premiéra a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše voliči věděli, řekl ČTK Hamáček.

"Požadavky nejsou nijak nové, ty stejné zaznívaly na předchozích demonstracích. Já nevidím důvod, aby odcházela Marie Benešová, protože jsem přesvědčen, že svou práci dělá dobře a pokud máme na některé věci jiný názor, tak jsme připraveni o nich jednat a jednáme," uvedl. "Co se týká pana premiéra, tam se nic nového nestalo a o jeho majetkových poměrech věděli voliči, když šli k volebním urnám," doplnil.

17:04

Další reakce lidí odcházejících z letenské demonstrace. "Je to na mladých," říká protestující.

17:02

Podle šéfa pražských policistů Tomáše Lercha proběhla demonstrace bez problémů. Aby lidé mohli z demonstrace pohodlně odejít, uzavřeli pro automobily Letenský tunel.

16:59

Velké demonstrace na Letné už si všiml i web americké televize CNN. Reportáž zpravodajky Ivany Kottasové má na titulu zpráv ze zahraničí.

16:49

Lidé na Letné během státní hymny.

16:45

Nad pražskou Letnou se začíná stmívat.

16:45

Odcházející protestující doufají, že mladí lidé poslechnou výzvu Mikuláše Mináře a aktivně vstoupí do politiky.

16:42

Na demonstraci v Praze přišlo dle policie 250 000 lidí, řekl ministr vnitra Jan Hamáček. Stejná byla účast na minulé akci. Organizátoři odhadují dnešní účast na 300 000.

16:38

Co říkají lidé na druhou letenskou demonstraci? Odcházející protestující zpovídá reportér Aktuálně.cz Radek Bartoníček.

16:36

Podívejte se na rozhovor DVTV s Danou Němcovou.

Dana Němcová: Společnost se mi zdála unavená a remcající, není to vše jen o Babišovi

4:22
Chyby se mají opravovat, je třeba se postavit proti tomu, co nevyhovuje, není to vše jen o Babišovi, je o i o nás, my jsme volili. | Video: DVTV, Emma Smetana
16:27

Na demonstraci dorazili také zástupci ODS.

16:25

Předseda opoziční TOP 09 Jiří Pospíšil souhlasí s návrhy Milionu chvilek.

16:20

Podle Milionu chvilek na demonstraci přišlo 300 000 lidí, data od policie a operátorů by měla být k dispozici během dneška.

16:09

Oficiální program demonstrace je u konce.

16:06

Hymnu České republiky zpívá Dan Bárta.

16:05 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

"Pravda, láska a odvaha zvítězí nad lží, strachem a lhostejností!" řekl na závěr demonstrace Mikuláš Minář.

16:04

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery chválí schopnost Spolku pořádat silné, slušné a pozitivně naladěné demonstrace.

16:01

Spolek Milion chvilek spustil nový web, na kterém mohou lidé podepsat novou výzvu: https://www.milionchvilek.cz/.

16:00

Podle organizátorů je nyní na místě 300 000 lidí.

15:59 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Mikuláš Minář opakuje výzvy spolku Milion chvilek.

15:57

"Demisi, demisi!" skanduje dav na Letné.

15:56

Ochotníci z Kovářova sklízejí bouřlivý potlesk. Mikuláš Minář zve na pódium všechny řečníky protestu.

15:54

Podle komentátora Hospodářských novin Petra Honzejka výzva demokratické opozici ke spolupráci důležitým sdělením této demonstrace.

15:52

Zazní také slavná píseň Marty Kubišové Modlitba pro Martu. Zazpívá ji nevidomá dívka Nikol z jihočeského Kovářova.

15:51

Událost monitoruje také světová zpravodajská agentura Reuters.

Foto: Reuters
15:46

Úryvek postupně četli herec Jan Potměšil, zpěvák Dan Bárta, filosof Daniel Kroupa, kajakář Vavřinec Hradílek, studentka Eliška Lounová, herečka Daniela Kolářová, herečka Bára Hrzánová, herečka Martha Issová, herečka Anna Geislerová, herec Bolek Polívka a herec Ivan Trojan.

15:38

Osobnosti české kultury, vědy a sportu přečtou úryvek z knihy Timothyho Snydera Cesta k nesvobodě.

15:31

Kdo, když ne my, a kdy, když ne dnes, řekla mimo jiné demonstrantka Petra z Turnova.

15:30

Písničkář Jaroslav Hutka vystupuje stejně jako v roce 1989 s písní Náměšť.

Jaroslav Hutka na Letné v listopadu 1989.
Jaroslav Hutka na Letné v listopadu 1989. | Foto: hutka.cz
15:28 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

"Nevyzýváme k nějakému velkému sjednocení, ale k uvažování nad volebními koalicemi. Je jich možných několik. Chceme, aby politici přišli s řešením problému, na který doplácíme my všichni," řekl Minář.

15:27

Pohled na Letnou ze střechy přilehlého domu.

Foto: Matej Slávik
15:26

Apelu protestu si je vědom předseda ODS Petr Fiala.

15:25 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Mikuláš Minář oznámil, že se ve středu sešel u stolu s předsedy některých opozičních stran. Spolek je vyzval k tomu, aby se otevřeli lidem a přijímali nové členy, aby do příštího 17. listopadu přišli s vizí, která bude srozumitelná každému člověku, a aby vyřešili rozštěp opozice.

15:22 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Mikuláš Minář vyzval mladé lidi, aby zvážili svůj vstup do politiky. "Kdo můžete, vyberte si stranu, která je vám nejbližší, a podpořte ji."

Foto: Jakub Plíhal
15:20

Promlouvají zástupci městysu Škvorec. "Pokud něco děláte s nadšením, nezůstanete v tom sami," vzkazují lidem.

15:13

"Buďte aktivní a buďte důslední," dokončila svůj projev Jana Filipová.

15:13

"Samet si zašpinit nedáme!" hlásá jeden z tisíců transparentů.

Foto: Jakub Plíhal
15:10

"Nic hrdinského jsem neudělala. Nazvala jsem lež lží a důsledně si za tím stála," říká Jana Filipová, která Andreje Babiše zažalovala za prohlášení, že jí někdo zaplatil za účast na demonstraci.

15:09

Požadavky nové výzvy spolku Milion chvilek.

15:06

Zaplněná Letná zhruba uprostřed programu demonstrace.

15:05

Na Letnou dorazili i členové vedení STAN Jan Farský a Vít Rakušan.

15:03

"Jsem zvyklý říkat věci tak, jak je cítím, a proto si troufnu říct, že země už nemá prezidenta," řekl Havlenka. 

15:02

Vystupuje zastupitel Jihomoravského kraje Jiří Havlenka. "Musíme se opět ptát: Vzkvétá naše země?" říká. "Země vzkvétá. Ale jenom někde, v něčem a pro někoho."

14:58

Podle policie je na místě až 200 000 lidí. Další stále míří na místo.

Foto: ČTK
14:56

Podle šéfa spolku Mikuláše Mináře dorazilo dnes na Letnou přinejmenším tolik lidí jako v červnu. Na červnové akci se podle pořadatelů sešlo na 250.000 lidí. Podle údajů mobilního operátora T-Mobile bylo na místě 283.000 lidí. Policie uváděla kolem 200.000 demonstrantů. Podle šéfa spolku Mikuláše Mináře dorazilo dnes přinejmenším tolik lidí jako v červnu.

14:52

Podle Mináře v tento den proti Babišovi protestují krajané ve městech na všech kontinentech kromě Antarktidy.

14:48

Promlouvá signatářka Charty 77 Dana Němcová. "Právě se vracím z Hradu. Byla jsem tam totiž v katedrále, abych poděkovala, že máme 30 let příležitost," řekla.

14:46 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Minář opět vyzval premiéra, aby se do konce roku zbavil Agrofertu včetně médií a odvolal ministryni spravedlnosti Marii Benešovou, nebo aby se vzdal premiérské funkce. "Pokud tak neučiníte, ohlásíme 7. ledna další protesty, které budou mít opět o něco kreativnější podobu," řekl Minář.

14:45 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

"Čím víc lidí podepíše, tím větším můžeme být hlídacím psem. Představme si, jaké by to bylo, kdyby se milion lidí podepsalo pod tuto výzvu a udělali by si svou chvilku pro demokracii. To bychom se nestali hlídacím psem, ale hlídacím maxipsem!" řekl Minář.

14:43 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Minář představil novou podpisovou výzvu spolku. "Chceme politiky, kteří respektují politiky, kteří respektují demokratická právidla, kteří nelžou, nestraší, a nejsou ve střetu zájmů. Chceme být občany, kteří se zajímají o politické dění ve své zemi. Chceme žít v zemi, která s i váží své krajiny, ve které může žít každý beze strachu a rád," představil Minář nové prohlášení Milionu chvilek.

14:41 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Mikuláš Minář si při projevu pomohl svými deskami s postavou Maxipsa Fíka. "Pozor, hodný, ale moc velký pes. Přesně to jsme. Jsme sice hodní, ale už pořádně velký pes," řekl Minář s tím, že jako pes musí i lidé hlídat. Pohrozil tím, že lidé opět vyjdou do ulic, pokud premiér odvolá nejvyššího státního zástupce, pokusí se ovlivnit veřejnoprávní média, poruší jméno České republiky nebo když se mu prezident pokusí udělit milost.

14:38 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Podle slov Mikuláše Mináře odmítl Andrej Babiš diskutovat se spolkem v pořadu České televize. "Diskutujte s námi, nebo si lidé řeknou, že jste bábovka," řekl Minář. "Je to srab!" ozývá se Letnou.

14:37

Podle organizátorů přišly na demonstraci opět statisíce lidí.

14:36 Mikuláš Minář, hlavní iniciátor spolku Milion chvilek pro demokracii

Promlouvá předseda spolku Mikuláš Minář. Podle něj je demonstrujících minimálně stejně jako při minulé demonstraci.

14:33

"Uráží nás, že máme hlavu státu, která sází na sprostotu a lži a která otevřeně hájí zájmy východních diktatur," říkají zástupci sedláků. "Vadí nám, že mluvčím hlavy státu je nevzdělaná karikatura!"

14:32

Na Letnou stále proudí davy protestujících. Do některých sektorů už organizátoři lidi nevpouští.

Foto: Jakub Plíhal
14:31

Na demonstraci promlouvají zástupci demonstrantů z řad sedláků. "My pražská kavárna rozhodně nejsme," říkají.

14:31

Podle předsedy Poslanecké sněmovny ČR Radka Vondráčka je nepřípustné, aby spolek Milion chvilek pro demokracii hrozil premiérovi Babišovi ultimáty. Přiživuje se podle něj na oslavách 17. listopadu.

14:28

"Nejsme děti, aby nás někdo vodil za ručičku. Jsme tady jako vzpřímení občané, kteří mají hlavu vzhůru," skončil svůj projev Václav Malý.

14:27

"Převládá pragmatický přístup 'Co za to?'. Nechceme prožívat tak zúžený život, abychom se neustále ptali, co za to," řekl Václav Malý.

14:26

"Účelem našeho setkání není hanobit ani urážet, ale abychom podpořili úsilí o skutečný právní stát," řekl Václav Malý. Vyzval k obnovení ideálů, jako je úcta k důstojnosti člověka a k pravdě.

14:23

Na pódium přichází pomocný biskup pražský Václav Malý, který moderoval demonstrace v roce 1989.

Foto: Česká televize
14:23

"Chceme poděkovat všem novinářům, kteří mají odvahu a stále informují pravdivě, protože vědí, že fakta jsou důležité," řekl Roll.

14:21

"Všechny letošní demonstrace nebyly nadarmo. Bez nich bychom na tom byli ještě hůř," poděkoval Roll protestujícím.

14:21

"Neprotestujeme proti výsledku voleb, ale proti zneužívání moci těmi, kteří volby vyhráli. Copak si mohou dělat cokoli?" ptá se Benjamin Roll.

14:19

"Babiš hraje jen na sebe a na své firmy, drží média a má stále více moci," říká Benjamin Roll. "Čtyři měsíce po výměně ministra spravedlnosti bylo zastavení stíhání premiéra způsobem, který vzbuzuje pochybnosti."

14:18

Na pražskou Letnou dorazil i slavný britský historik Timothy Garton Ash.

14:18

Spolek Milion chvilek děkuje všem, kteří se zasloužili o pád minulého režimu a o budování nového svobodného státu. "Děkujeme, kteří si za minulého režimu zachovali páteř a tvář!" řekl Benjamin Roll.

14:17

Srovnání, letošních demonstrací na Letné. Snímek byl pořízen zhruba půl hodiny před začátkem.

14:15

"Boj za svobodu a demokracii nekončí nikdy! Nezapomínejme na ty, kteří za ně položili životy," řekl Benjamin Roll.

14:14

Program demonstrace na Letné začíná. Zatím mluví místopředseda spolku Benjamin Roll. "Někteří politici prý nechápou proč tu jsme. A jiní si nechtějí kazit svátky. Tím dokazují, že nevědí, o čem je zítřek! Zítřek je dnem za svobodu a demokracii!"

14:11

Aktuální pohled na zaplněnou Letnou.

14:09

Na demonstraci dorazil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

14:07

Vzhledem k tomu, že na místo stále přicházejí davy lidí, začne demonstrace o pár minut později, než v avizovaných 14:00. Lidem spolek mezitím promítá záběry z protestů z roku 1989.

13:58 Premiér Andrej Babiš před začátkem jednání evropských lídrů na summitu EU k brexitu v Bruselu.

Demonstrace na Letné začíná za pár minut. Premiér Andrej Babiš je ve studiu Barrandov, kde se vyfotil s hercem Danielem Radcliffem známým díky roli kouzelníka Harryho Pottera.

Foto: Facebook Andreje Babiše.
13:49

Na Letnou opět proudí davy lidí ze všech stran.

13:48

Aktuální pohled na zaplněnou Letnou.

13:47

Analytik Jan Herzmann České televizi řekl, že by demonstranti měli zvážit svá hesla a spíš než proti premiérovi by měli protestovat proti celkové oligarchizaci společnosti. "Téma demonstrantů protestu proti Andreji Babišovi se již pomalu vyčerpává," řekl.

Foto: ČTK
13:44

Stejně jako při minulé demonstraci podle hlasů z místa se přeplňují přilehlé stanice metra. Zastávka Vltavská již je zcela ucpaná.

13:38

Hlavní tváře spolku Milion chvilek Mikuláš Minář a Benjamin Roll půl hodiny před začátkem.

13:36

Prezident Miloš Zeman označil před demonstrací spolek Milion chvilek za nedemokratický. V pátečním rozhovoru pro Parlamentní listy uvedl, že spolek v Babišově dotační kauze Čapí hnízdo popírá rozhodnutí státních zástupců a v jeho případě popírá rozhodnutí Sněmovny ve věci ústavní žaloby.

Zemanovi se také nelíbí, že svolavatelé akce odmítají prezidentovo ústavní právo abolice, o které mluvil v souvislosti s případným posunem v Babišově kauze. "Andrej Babiš měl ve volbách 1,5 milionu hlasů a já jsem měl dva 2,85 milionů hlasů. Proti tomu je účast na Letné nepatrný zlomek," uvedl k více než 250.000 lidí, kteří Milion chvilek podpořili během červnové demonstrace na Letné.

Foto: TV Barrandov
13:27

Organizátoři demonstrace se na poslední chvíli snaží s pomocí lopat odstranit louže, které na pláni zbyly po nedávných intenzivních deštích. V okolních ulicích se připravují na demonstraci policisté. "Desítky policistů budou v průběhu celé demonstrace dohlížet na bezpečnost všech účastníků a plynulost silničního provozu," uvedla pražská policie na Twitteru.

13:25

Do Prahy dnes na protest zamířily vlaky a autobusy z různých koutů Česka. Od železničního nádraží v Chrudimi například mohli účastníci protestů letos využít již potřetí. V autobuse se sešli hlavně lidé středního a vyššího věku nejrůznějších profesí, například evangelická farářka, lékařka či učitelka.

"Jedu už podruhé. Je to rozhodně veselejší cestovat společně, člověk má pocit sounáležitosti. Navíc autobus zastaví přímo na Letné a nemusíme se tam složitě dopravovat," řekla ČTK Tereza Sommersová.

Foto: ČTK
13:23

Prostor před pódiem už je zcela zaplněný.

Foto: ČTK
13:21

K demonstracím tradičně patří také účast studentů. Tito přijeli z Olomouce. Přejí si, aby protest proběhl pokojně a klidně.

13:18

Krátce po poledni, tedy dvě hodiny před ohlášeným začátkem protestu proti premiéru Andreji Babišovi, na pražské Letenské pláni čekaly na zahájení protestu spolku Milion chvilek desítky lidí. Další přicházeli od metra, jiní využili možnosti prohlédnout si u místa protestu výstavy spojené s 30. výročím sametové revoluce. Na místě už je podle zpravodajů ČTK připraven také kamion záchranné služby se zdravotníky. Na obdobné akci Milionu chvilek se Letné v červnu sešlo čtvrt milionu lidí. Protest tak byl zřejmě největší demonstrací od roku 1989.

13:15

"Tibet je pro mě symbolem všech zemí, které jsou utiskované autoritativními režimy," říká sedlák Daniel Pitek.

13:10

Zemědělci přijeli na demonstraci v traktorech s vlajkami Tibetu před kapotou.

13:07

Svou účast na demonstraci opět přislíbil šéf pirátů Ivan Bartoš.

13:03

Na demonstraci zamířilo autobusem také 56 lidí z Pelhřimova.

Foto: Hana Konvalinková
12:57

Okolí demonstrace spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na pražské Letné zaplnily státní vlajky. Vyvěsili je nejen organizátoři, ale spontánně i lidé v okolí z oken bytů. Přijelo sem také několik traktorů členů Asociace soukromého zemědělství, která sobotní protest podporuje.

12:55

Jak to vypadalo na Letné při předchozí demonstraci v červnu? Podívejte se na fotogalerii Aktuálně.cz.

12:54

Více než stovka lidí vyrazila dnes dopoledne zvláštním vlakem z Českých Budějovic do Prahy, kde se odpoledne zúčastní demonstrace na Letné. Jedná se o jediný speciální železniční spoj, který dnes do hlavního města kvůli této akci vyjel. Souprava měla tři vagony a cestující zabrali všechna místa k sezení, někteří stáli i v uličkách.

Domácí ČTK Domácí, ČTK
Aktualizováno 16. 11. 2019 18:39
 

Právě se děje

Další zprávy