Hlavní obsah
Článek

Ivana Gottová (48) poslala prezidentovi Miloši Zemanovi dopis, ve kterém poděkovala za organizaci manželova pohřbu se státními poctami, který proběhl v katedrále svatého Víta.

Nečekala však, že se poděkováním pochlubí mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček, který děkovný dopis zveřejnil na svém twitterovém účtu s tím, že prezident obdržel nádherný dopis od Ivany Gottové.

„Paní Ivana Gottová považuje nadále vyslovená poděkování za správná, pro medializaci soukromé korespondence však nevidí důvod a nenese odpovědnost za jednání jiných osob,“ vzkázala Gottová prostřednictvím své mluvčí Anety Stolzové.

Na oficiálních stránkách pak vdova po Karlu Gottovi znovu vysvětlila, proč osobní dopisy s poděkováním, a to nejen panu prezidentovi, poslala.

„Poslední rozloučení s panem Karlem Gottem (†80) připravovala paní Ivana Gottová ve spolupráci s Arcibiskupstvím pražským a dále Úřadem vlády České republiky a Kanceláří prezidenta republiky. Vzhledem k náročnosti příprav posledního rozloučení v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha i na dalších místech v Praze a rovněž vzhledem k profesionálnímu přístupu a důstojnému průběhu posledního rozloučení, považovala paní Ivana Gottová za správné vyslovit poděkování za poskytnutou podporu, pomoc a spolupráci, což učinila osobním dopisem, a to především J. Em. Dominiku kardinálu Dukovi OP a také dalším, i prezidentu republiky, a dále poděkováním za vyjádření soustrasti, které bylo zveřejněno na těchto internetových stránkách,“ dodala Stolzová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám