Hlavní obsah

Thiem - Zverev 7:5, 6:3Turnaj mistrů zná dva nejlepší. Ve finále si zahrají Tsitsipas a Thiem

Aktualizováno

Turnaj mistrů v Londýně poznal v sobotu své finalisty. Jako první se střetli Stefanos Tsitsipas a Roger Federer. Legenda na řeckého soupeře nestačila. Švýcar prohrál ve dvou setech 3:6 a 4:6. Po této dvojici vyrazil do akce Dominic Thiem s Alexanderem Zverevem. Šestadvacetiletý rakouský tenista vyhrál ve dvou setech 7:5, 6:3. V nedělním finále se Thiem střetne s debutantem na závěrečném podniku sezony Tsitsipasem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih semifinálových zápasů na Turnaji mistrůVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jednadvacetiletý talent Tsitsipas vyřadil o sedmnáct let staršího šestinásobného šampiona. Nejmladší účastník letošního ročníku Tsitsipas uspěl proti Federerovi ve čtvrtém zápase podruhé a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2. Dvacetinásobnému grandslamovému šampionovi překazil útok na jedenáctou finálovou účast.

"Jsem na sebe dneska pyšný. Odvedl jsem skvělý výkon a lidi byli úžasní," řekl první řecký účastník Turnaje mistrů v historii a nejmladší finalista za posledních deset let na kurtu. "Pamatuju se, jak jsem to jako kluk sledoval a ani jsem nepomyslel na to, že bych tu jednou stál. Ale stalo se, sny se plní," dodal.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Roger Federer při semifinále Turnaje mistrů. Nakonec prohrál.

"Není pochyb o tom, že jsem tam šance měl. Jsem naštvaný, že jsem nehrál lépe. A když už jsem se dostal zpět do zápasu, zase jsem to zahodil," uvedl Federer, jenž opouštěl kurt viditelně zklamaný. Naštvala ho mimo jiné ztráta podání v prvním setu, kdy pokazil dva relativně rutinní údery přes hlavu. "Abych byl brejknutý poté, co nedám dvě smeče v jednom gamu, to se mi nestalo už hodně dlouho. Jestli vůbec někdy. To bylo kruté," dodal Švýcar.

Tohle je velká věc, rozplýval se Thiem

Letošní vítěz pěti turnajů ATP Thiem ustál první dva brejkboly a o zisku úvodní sady rozhodl ve dvanácté hře, v které udělal Zverev tři chyby a při setbolu dvojchybu. I ve druhé sadě hrál Thiem solidněji, po brejku na 3:2 odmítl dvě šance soupeře na srovnání kroku a zápas už nepustil. "Tohle je velká věc, je to jeden z nejprestižnějších turnajů a já mám šanci hrát o titul. Fantastické!" řekl Thiem.

Šestadvacetiletý hráč je prvním rakouským tenistou ve finále Turnaje mistrů. Do boje o titul se dostal při své čtvrté účasti. "Po titulu ve Vídni a postupu do finále tady začínám být větším fanouškem rychlých povrchů," smál se spíše antukový specialista a dvojnásobný finalista Roland Garros.

Semifinále Turnaje mistrů online
Tsitsipas - Federer 6:3, 6:4
Thiem - Zverev 7:5, 6:3
Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 9 milionů dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Tsitsipas (6-Řec.) - Federer (3-Švýc.) 6:3, 6:4.
Thiem (5-Rak.) - A. Zverev (7-Něm.) 7:5, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Klaasen, Venus (5-JAR/N. Zél.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 6:7 (5:7), 7:6 (12:10), 10:6.
Herbert, Mahut (7-Fr.) - Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) 6:3, 7:6 (7:4)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner