Hlavní obsah

Hamiltonovi příští sezonu končí u Mercedesu smlouva. Zůstane? Nezáleží to jen na mně, připouští jezdec

Sao Paulo/Praha

Ještě rok má u Mercedesu smlouvu. Co bude s šestinásobným světovým šampionem ale potom? Lewis Hamilton připouští, že to, zda zůstane u Mercedesu nezáleží zcela jen na něm. Důležitou roli v jeho rozhodnutí bude také hrát šéf týmu Toto Wolff, o kterém se spekuluje, že by v čele formule 1 mohl nahradit Chase Careyho.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Lewis Hamilton se pošesté v kariéře stal mistrem světa formule 1.

Článek

Bude to ještě těžší rozhodování než obvykle. Šestinásobnému světovému šampionovi ve formuli 1 končí příští rok u Mercedesu smlouva. Lewis Hamilton má po zisku dalšího titulu chuť ještě závodit, ale o dalším působení u úspěšného týmu bude u něj rozhodovat také to, zda stáj i nadále povede její dosavadní šéf Toto Wolff.

O něm se totiž spekuluje, že by mohl nahradit ve funkci šéfa formule 1 Chase Careyho. „Je těžké přemýšlet takhle dopředu, protože se zavazujete na určitou dobu a přitom nevíte, jak všechno bude,“ uvedl Hamilton na webu f1i.com. „Samozřejmě, že bych nechtěl, aby Toto odešel, kdybych se rozhodl ještě ve formuli 1 zůstat,“ přiznal britský jezdec s tím, že ale chápe, kdyby se Wolff chtěl ve své kariéře posunout dál.

„Musím tedy počkat, jak to dopadne. Zůstat dlouho na jednom místě nemusí být vždy dobré. Souhlasím s tím, že by lidé pro svou kariéru měli dělat to nejlepší a Toto jistě ví, co to je. Nechci, aby odešel, ale bude to jeho volba,“ dodal Hamilton, který se tak místo zamýšlení nad smlouvou raději vrací k zisku šestého titulu.

Potěšilo ho, kolik lidí mu vzdalo hold. Radost mu udělali nejen jeho kolegové v čele s největším rivalem Sebastianem Vettelem z Ferrari, ale i zpráva od bývalého jezdce formule 1 Fernanda Alonsa. „Dostal jsem zprávu od Fernanda, což mě hodně překvapilo. Byl jsem za ni opravdu vděčný,“ tvrdil Hamilton, kterého tento víkend čeká Velká cena Brazílie.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace