Princ Andrew se kaje: Styky s Epsteinem nebyly vhodné pro člena královské rodiny

Britský princ Andrew lituje toho, že trávil čas s americkým miliardářem Jeffreym Epsteinem, který před svou smrtí čelil obvinění z rozsáhlého sexuálního zneužívání. V rozhovoru s britskou televizí BBC Andrew řekl, že pobyt u Epsteina "nebyl vhodný pro člena královské rodiny". Odmítl rovněž, že se kdy setkal s ženou, která jej viní z nuceného sexu.

Finančník Jeffrey Epstein po propuknutí skandálu se zneužíváním dívek spáchal začátkem srpna sebevraždu v newyorské věznici, kde čekal na soud. Podle obžaloby nutil nezletilé dívky k sexu a prostituci. Andrew, stejně jako mnoho dalších prominentů, se s Epsteinem přátelil, kvůli čemuž čelí veřejné kritice i obviněním, že podílel na miliardářově trestné činnosti.

V minulosti se opakovaně objevily snímky, na nichž Andrew figuroval spolu s Epsteinem. Některé pocházejí dokonce z doby, kdy si Epstein již odseděl svůj první trest za sexuální zneužívání.

Jedna z obětí zneužívání Virginia Giuffreová u soudu s Epsteinem uvedla, že byla donucena k sexu s Epsteinem a s dalšími vlivnými muži, včetně prince Andrewa. Její setkání s princem se údajně odehrála v Londýně, New Yorku a na soukromém ostrově v Karibiku v letech 1999 a 2002, kdy ji Epstein "držel jako sexuální otrokyni".

"Vůbec si nepamatuji, že bych tuto ženu kdy potkal," zopakoval nyní 59letý princ Andrew v rozhovoru s BBC, v němž se v souvislosti se sexuálním skandálem poprvé vystavil přímým otázkám.

Již v létě druhý nejstarší syn královny Alžběty II. vydal prohlášení, v němž se ohradil proti tomu, že by měl cokoliv společného se sexuálním zneužíváním mladých dívek, z nějž byl Epstein obviněn. Později se za své přátelství s Epsteinem omluvil.

Rozhovor byl natočen v pátek a televize jej odvysílá dnes večer ve 22:00 SEČ.

Související

Více souvisejících

Jeffrey Epstein princ Andrew (syn královny Alžběty) Velká Británie sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

před 53 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy