Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozlúčili sa s nimi navždy! Pochovali prvé obete tragickej havárie pri Nitre, bol to najťažší deň

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: reprofoto tv markíza)

KOLÍŇANY - Obec pri Nitre včera prežívala obrovský smútok. Ľudia v Kolíňanoch sa rozlúčili s obeťami tragickej nehody, ktorá vzala život dvanástim ľuďom, medzi ktorými boli aj študenti strednej odbornej školy i gymnázia. Príbuzní sa s obrovskou ranou a stratou mladých ľudí vyrovnávali veľmi ťažko. Bol to zatiaľ najťažší deň pre Kolíňany.

Obec Kolíňany pri Nitre sa dnes zahalila do smútku. Oči príbuzných boli plné sĺz. Pochovali prvé obete tragickej havárie autobusu. Deväť z dvanástich obetí pochádzalo práve z Kolíňan. Medzi obeťami bola aj 21-ročná Mariana a 16-ročný Alex. Zbohom im prišli dať najbližší - spolužiaci, kamaráti a rodina. 

Rozlúčili sa s nimi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Bol to najťažší deň

Zajtra bude v Kolíňanoch zádušná svätá omša za všetkých zosnulých. Po nej pochovajú ďalšie dve obete havárie. Príbuzní pohreb zvládali veľmi ťažko. Je to pre nich neopísateľná tragédia. „Je to momentálne najťažší deň môjho úradovania na mestskom úrade. Napriek tragickej udalosti sa dedina zomkla a každý ponúka pomocnú ruku. Každý pociťuje bolesť,“ povedal pre tvnoviny.sk starosta Kolíňan Róbert Balkó. Pohreb sa začal krátko pred štvrtou. 


Slovensko sa zahalilo do štátneho smútku: Spomienka na obete z autobusu smrti, plače celá krajina


Rozlúčili sa s nimi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Nehoda autobusu a nákladného auta naloženého kamennou zmesou si v stredu vyžiadala 12 obetí, z toho päť ešte nemalo 18 rokov. Tragédia sa stala v stredu (13.11.) popoludní v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce. Medzi cestujúcimi, ktorí zrážku autobusu s nákladiakom neprežili, boli okrem Mariany a Alexa aj ďalší študenti gymnázia a strednej odbornej školy. Plne naložené nákladné auto sa podľa predbežných informácií na ceste rozhýbalo a prešlo do protismeru, kde narazilo do bočnej strany autobusu.

Rozlúčili sa s nimi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív topky)

Počtom mŕtvych ide o najhoršiu nehodu autobusu na Slovensku od roku 2009. Pri nehode sa zranilo dvadsať cestujúcich a zomrelo sedem dospelých a päť tínedžerov. V novozámockej nemocnici stále bojuje o život pätnásťročný chlapec. Je v umelom spánku a jeho stav je kritický. V ten istý deň sa, bohužiaľ, odohrala, aj ďalšia tragédia. V Revúcej strhol silný prúd vody tri ženy, ktoré chceli zachrániť psíky z útulku. Ani jedna neprežila. 

Viac o téme: NehodaTragédiaNitraKolíňany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu