Pořad na obrazovce ČT odstaroval už roku 1997 a vysílá se každý všední den odpoledne. I jeho moderátorka Eva Machourková však cítí, že v dnešní době a v konkurenci velkolepých show je pořad možná trochu ve stínu. „I když AZ-kvíz nikdy nebude a ani nechce konkurovat soutěžím s miliónovými výhrami, přála bych našim vítězům, aby k nim byl AZ-kvízový bankomat štědřejší,“ odpověděla v jednom z rozhovorů na otázku, co by v soutěži změnila.

Pořad, oblíbený zejména mezi seniory, za dobu jeho existence potkalo i několik výrazných momentů, které povědomí o něm dostaly mezi širší veřejnost. Památné bylo třeba vystoupení recesisty Ladislava Zibury, který se domluvil se svým soupeřem, a oba se umně vyhýbali vítězství. Po sociálních sítích také koloval záznam penzistky Jarmily, která byla sice chystřejší než její protihráč, on však rychleji mačkal tlačítko, a tak ji porazil. „Já Vám teda gratuluju, ale moc Vám to nepřeju, vy jste si to vymačkal. Vás zbiju ještě,“ láteřila ve studiu na konci.

A šance tu je i na další vtipné monenty. Česká televize totiž informace o konci AZ-kvízu označila za fámu. „Doslechli jsme se, že se šíří zpráva o ukončení vysílání AZ-kvízu. Nebojte se, není to pravda, o svůj oblíbený pořad nepřijdete. AZ-kvíz se bude vysílat i v roce 2020. Už v listopadu letošního roku zahajujeme natáčení prvních dvaceti dílů, které se ve vysílání objeví v lednu 2020. Věříme, že nám zachováte přízeň i v příštím roce,“ reagoval tým soutěže na drby na facebooku.

Fotogalerie
9 fotografií