Na Letné se za čtyři roky otevře Hard Rock Hotel. Vedle fotbalového stadionu Sparty ho postaví Daniel Křetínský

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

hard-rock-hotel-prague

Foto: EPH

Vizualizace chystaného Hard Rock Hotel Prague na Letné

0Zobrazit komentáře

Za čtyři roky už se k Letenské pláni nebude jezdit jen za zábavou, sportem a odpočinkem, ale také za luxusním ubytováním. Přímo vedle stadionu fotbalové Sparty a přes rušnou ulici Milady Horákové naproti Letné vyroste luxusní pětihvězdičkový hotel, který tam buduje miliardář Daniel Křetínský.

Je to právě také Daniel Křetínský, který je většinovým vlastníkem fotbalového klubu AC Sparta Praha. Ten měl dosud vedle svého hlavního stadionu Generali Arena, kde hraje soutěžní zápasy, tréninkové hřiště. To však brzy začne mizet pod nájezdem těžké techniky, protože se místo něj bude stavět obří hotel.

Své plány už Daniel Křetínský, respektive jeho společnost EP Real Estate, která v rámci holdingu EPH řeší realitní projekty, odhalila před několika měsíci, ale nyní je jasné už i to, kdo bude nový hotel na lukrativní adrese provozovat. V rámci svého evropského růstu se na ni rozšíří řetězec Hard Rock, který plánuje otevřít v roce 2023.

Společnost Hard Rock International dnes provozuje síť hotelů, kasin, obchodů a kaváren v 75 zemích světa a na Letné se nastěhuje do hotelu, který bude mít celkem 523 pokojů a nabídne mimo jiné střešní bar, z něhož budou mít hosté výhled jak na Letenské sady, tak na panorama Pražského hradu.

kretinsky

Foto: EPH

Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský

„Praha je mezi evropskými hlavními městy pozoruhodně oblíbená a v posledních letech prošla v oblasti turistického ruchu velkým vývojem. Hard Rock je poctěn, že bude moci po dvou letech práce na projektu obohatit toto krásné město svou muzikou nabitou přítomností,“ říká Todd Hricko z hotelové divize Hard Rocku, který již v centru Prahy provozuje jednu ze svých největších restaurací v Evropě.

Také do nového hotelu, který ponese jméno Hard Rock Hotel Prague, přinese původem londýnský řetězec několik svých tradičních prvků. Součástí hotelu bude například kavárna, která se večer promění v koktejlový bar, a na střeše zase hosté naleznou i bazén a chybět nebudou ani spa, posilovna nebo lekce jógy.

dominos-pizza-cesko-brno

Přečtěte si takéDomino’s Pizza přichází do Česka. Jeden z největších výrobců pizzy na světě otevírá první pobočky v BrněDomino’s Pizza přichází do Česka. Jeden z největších výrobců pizzy na světě otevírá první pobočky v Brně

Hosté si zároveň budou moci zdarma vyzkoušet kytary, zesilovače a sluchátka Fender a v Hard Rock Hotel Prague se počítá také s velkým tanečním sálem pro 1 800 osob, kde se budou pořádat živá vystoupení, a venkovními prostory pro společenské události, jež pojmou až 3 000 osob.

sparta-trenink

Foto: Sparta

Nový hotel vyroste na místě současného tréninkové hřiště Sparty

„Velmi si vážíme příležitosti, že můžeme spolupracovat na výstavbě tohoto hotelu právě se společností Hard Rock International, která bude operátorem a nájemcem objektu. Jde bezesporu o respektovaný hotelový řetězec, který doplní stávající portfolio pražských hotelů. Pro EP Real Estate jde o klíčový projekt na domácím trhu, kterému už od fáze prvotního plánování věnujeme maximální pozornost,“ říká Michal Viktorin, ředitel EP Real Estate.

Daniel Křetínský se bude snažit potěšit i fotbalové fanoušky Sparty, kteří v posledních letech zejména kvůli špatným výsledkům a nepříliš přesvědčivému vedení fotbalového klubu jednomu z nejbohatších Čechů, jakožto jeho majiteli, často spílají. Vedle hotelu vyroste Hard Rock Sports Bar, jehož interiéry budou připomínat slavnou historii pražského fotbalového klubu.

Na fungování Generali Areny, kde Sparta hraje, by jinak neměla mít výstavba žádný vliv. Přebudován bude v následujících jen vstup č. 1 a zmizí restaurace McDonald’s. Křetínský původně počítal, že by spolu se stavbou nového hotelového komplexu částečně zrekonstruoval i právě stadion s tím, že by v něm mohly nově vzniknout i kancelářské prostory, ale po velké vlně negativních reakcí ze strany fanoušků od toho zatím upustil.

Hotel však bude stát na místě současného tréninkové hřiště, a tak se hráči Sparty kompletně přesunou na Strahov, kde již nyní mají tréninkové zázemí, které nyní i kvůli změnám na Letné zmodernizují.

sparta-stadion-rekonstrukce-viz

Foto: Pelčák a Partner Architekti

Uvažovanou rekonstrukci stadionu, která by navazovala na nový hotel, zatím Křetínský odložil

Diskuze (0)

Novinka

Anonym