Hlavní obsah

Messi zářil v dresu Argentiny. Navzdory pádu prokličkoval mezi pěti soupeři

Byl nezastavitelný. Argentinští fotbalisté si v pondělním přátelském mezistátním zápase připsali remízu 2:2 proti Uruguayi. V prvním poločase si pro fanoušky na Bloomfield Stadium v Tel Avivu připravil parádní akci Lionel Messi. Hráč Barcelony prokličkoval mezi pěti soupeři a nezastavil ho přitom ani pád na zem. Sám pak v závěru duelu rozhodl o remíze proměněným pokutovým kopem.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Argentinští fotbalisté Sergio Aguero a Lionel Messi oslavují branku v přátelském utkání s Uruguayí.

Článek

Přátelské utkání v uvolněné atmosféře? Naopak, na trávníku to v duelu jihoamerických celků pěkně jiskřilo a nouze nebyla ani o parádní fotbalové momenty. Ten nejzářnější měl pak na svědomí hvězdný Messi.

Argentinský fotbalista ve 22. minutě prvního poločasu nejprve obešel tři hráče Urugaye, přičemž ten třetí ho stáhl k zemi. Dvaatřicetiletého kouzelníka s balónem to ale nezastavilo. Z pádu vykouzlil brilantní otočku, míč měl přitom neustále na kopačce. Následoval vztyk a protančení kolem dvou dalších hráčů. K dokonalosti už chybělo pouze zakončení Argentinců.

Gólem to sice neskončilo, ale publikum nadšeně aplaudovalo. Messi se v přátelském utkání s Uruguayí hraném v izraelském hlavním městě Tel Avivu nakonec mezi střelce přece jen zapsal. O konečném výsledku 2:2 rozhodl proměněnou penaltou v 2. minutě nastavení.

Argentina neokusila hořkost porážky v 7. utkání v řadě od vyřazení na Copa América. Pondělní střetnutí bylo pro obě mužstva posledním mezistátním zápasem před tím, než odstartuje kvalifikace na katarské mistrovství světa 2022.

Reklama

Související témata: