Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nikdo to nečekal: Vila po zesnulém Karlu Gottovi je na prodej, z cenovky se protáčejí panenky

Nikdo to nečekal: Vila po zesnulém Karlu Gottovi je na prodej, z cenovky se protáčejí panenky
Zdroj: Profimedia.cz, svoboda-williams.com
+ Dalších 22 fotografií
nečekané
Přestože pocházel z vesničky u Plzně, život Karla Gotta (†80) byl pevně spjatý s vilou na pražské Bertramce. Zpěvák tam tvořil, hostil dámské návštěvy a nakonec se i usadil s manželkou Ivanou (43) a dcerkami Charlotte (13) a Nelly (11). Sídlo má prý hodnotu až 60 milionů korun. Jiný dům, který Gott v minulosti vlastnil, je teď k mání o polovinu levněji!

Jak jsme již na eXtra.cz informovali, Ivana Gottová je pevně rozhodnuta a Bertramku prodávat nebude. Zato jevanská vila, která v minulosti také patřila Karlu Gottovi, je na prodej.

Rezidence leží nedaleko Prahy a před nedávnem se objevila v nabídce prestižní realitní kanceláře. Má cenovku 29 900 000 Kč a budoucí majitel se bude moct pyšnit tím, že má barák po Mistrovi, v němž dokonce jeden čas fungovalo i Gottovo muzeum.

Historie domu sahá až do období první republiky, nechal si ji postavit továrník Alois Köppel, který v něm žil s manželkou. V roce 1947 se pánem vily stal zemědělský inženýr Roček, který ji vlastnil do roku 1968, kdy na scénu přišel Karel Gott. Zpěvák vilu koupil v roce 1969 za 195 435 Kčs a až do své smrti v roce 1977 tam žila jeho maminka.

V 80. letech ji za 170 000 marek (3,4 milionu korun) prodal vekslákovi Miroslavu Provodovi. Vilu na něj ale nepřepsal, protože po Provodovi šla policie. V roce 2005 ji Mistr prodal podnikateli Janu Moťovskému, který v roce 2008 záhadně zmizel a později byl prohlášen za mrtvého.

Co tam všechno je

Za 30 milionů získá nový majitel luxusní sídlo. V přízemí je společenská místnost s krbem, jídelna, televizní místnost, terasa, kuchyně, šatna, koupelna a toaleta. První patro tvoří dvě ložnice s koupelnami a pracovna, v podkroví pak apartmá s ložnicí, koupelnou a šatnou. V suterénu je bazén, sauna a vinný sklípek, kam se dá vejít přímo z garáže, v níž zaparkují čtyři vozy. Vila prošla kompletní rekonstrukcí. Na pozemku také vyrostl další dům, který je možné využít k ubytování hostů.

Ačkoliv zde Karel Gott nikdy sám dlouhodobě nežil, měl tohle místo spojené s milovanou maminkou. Jsme zvědaví, kdo se nakonec stane novým majitelem.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy