Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

AKTUÁLNE NAKA obvinila poslanca OĽaNO: Mal vynášať utajované skutočnosti

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil z trestného činu ohrozovania utajenej skutočnosti Jaroslava N. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Má ísť o Jaroslava Naďa z OĽaNO. Ten mal vynášať utajované skutočnosti iným osobám

Ide o poslanca OĽaNO Jaroslava Naďa. Líder hnutia Igor Matovič uviedol, že má tiež informácie, že ide o Naďa, no nič bližšie k tomu zatiaľ povedať nevie. O tom, že má ísť o Naďa, ako prvý informoval denník Sme.

Podľa našich informácií Naďovi zaistili mobilný telefón. 

Šírenie utajovaných okolností

Podľa vyšetrovateľa mal J. N. žiadať utajované skutočnosti na ochranu záujmov Slovenskej republiky a následne ich vyzradiť ďalším osobám. Dôvody tejto jeho aktivity sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla polícia. 

AKTUÁLNE NAKA obvinila poslanca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Podľa Matoviča ide o pomstu

Matovič neskôr svoje stanovisko doplnil. Podľa neho obvinenie súvisí s majetkovou kauzou riaditeľa Vojenského spravodajstva Ján Balciara. "Nášho bojovníka voči mafii a rozkrádaniu na ministerstve obrany a vo Vojenskom spravodajstve Jara Naďa dnes NAKA obvinila z toho, že vraj vyzvedal na ministerstve utajované skutočnosti (rozkrádať sa má podľa nich len tajne)," uviedol v reakcii Matovič.

AKTUÁLNE NAKA obvinila poslanca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Obávam sa, že ide o primitívnu pomstu šéfa Vojenského spravodajstva Balciara, o ktorom Jaro zverejnil závažné informácie, že záhadne vlastní desiatky drahých nehnuteľností a nevie hodnoverne vysvetliť spôsob ich nadobudnutia. Na takéto podlé útoky a zneužívanie moci sme pred každými voľbami zvyknutí a prichádza práve vo chvíli, kedy sa reálne črtá vytvorenie silnej opozičnej koalície, ktorá môže vyhrať voľby," dodal Matovič.

AKTUÁLNE NAKA obvinila poslanca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Viac o téme: Obvinenie Igor MatovičOĽaNONAKAJaroslav NaďUtajovaná skutočnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu