Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prípady mladých žien, ktoré otriasli Slovenskom: Violu brutálne dobili, telo Barbory našli pri diaľnici

Na Violu nemal nikto zlého slova. Zobraziť galériu (5)
Na Violu nemal nikto zlého slova. (Zdroj: Facebook-V.M.)

BRATISLAVA - Tento týždeň Slovenskom otriasol prípad brutálne dobitej a znásilnenej mladej Violy. Podchladenú ju našli ešte minulý týždeň a aj napriek úsiliu záchranárov nakoniec zomrela. Polícia však informácie tajila.

Violu našli v bratislavskom prístave. Bola dobitá, mala zranené členky, bola podchladená a mala devastačné poranenia análneho otvoru. Polícia o prípade informovala až po týždni, keď sa informácie objavili v médiach. Odôvodňovala to tým, že nechcela mariť vyšetrovanie. Podľa našich informácií je na prípad uvalené prísne embargo. 

Brutálna smrť Violy (†35): Agresor uniká! Slová polície mali upokojiť ľudí, priniesli pochybnosti

"Na záver chceme ubezpečiť verejnosť, že ak by vyšetrovanie preukázalo, že je ohrozená verejnosť, táto informácia by bola okamžite zverejnená na sociálnych sieťach Policajného zboru a v médiách," napísala polícia. 

Zmiznutá Ľudmila

Prípadov, kedy zmizli alebo boli zabité mladé ženy, je však na Slovensku omnoho viac. Asi najznámejším je zmiznutie Ľudmily Klementovej. Vtedy 21-ročná študentka odišla z diskotéky na Mostnej ulici v Nitre. Mala ísť do bytu sa za svojím priateľom, no tam už nedošla. 

Ľudmila Klementová je nezvestná
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Naposledy bola videná 24. októbra 2014 krátko pred polnocou. Odišla z diskotéky Luna v Nitre na Kmeťkovej ulici v centre mesta. Podľa dostupných informácií údajne odišla za svojim bývalým priateľom Jurajom, s ktorým v osudnú noc aj telefonovala, no vraj sa nestretli. Dievčina naposledy telefonovala o 2:32 pravdepodobne s kamarátkou, ktorá bývala na rovnakom internáte pod Zoborom.

Okamžite sa po Ľudmile rozpútalo veľké pátranie, do ktorého sa zapojila polícia, záchranné zložky, ale aj dobrovoľníci. Polícia prijala mnoho oznámení o pohybe dievčiny na rôznych miestach Slovenska. Žiadne oznamy ľudí sa však nepotvrdili.

Brutálna smrť Barbory (†22)

Pred 11 rokmi zomrela krutou smrťou študentka práva Barbora Mrovčáková. Jej zohavené a nahé telo našli v kroví pri maďarskej diaľnici M1. Barbora zmizla 31. augusta 2008, keď odišla z diskotéky Cirkus Barok na bratislavskom nábreží. 

Z brutálnej vraždy mladej študentky bol podozrivý Juhoafričan Neville Naidoo (†36), ktorého polícia vyšetrovala. Naidoo, ktorý mal trvalý pobyt v našej krajine, vyučoval angličtinu. Podľa medializovaných informácií sa s ním mala Barbora odviezť z diskotéky taxíkom a vystúpila pod Bratislavským hradom. 

Prípady mladých žien, ktoré
Zobraziť galériu (5)

Naidoo sa neskôr obesil a zanechal tri listy na rozlúčku. Súdnoznaleckou pitvou sa zistili krvné podliatiny na krku, hrudníku, ľavej strane líca a ústach dievčaťa, mala zlomený nos a hrtan, príčinou smrti bolo uškrtenie. Na otázku, prečo musela Barborka zomrieť, vyšetrovanie jasnú odpoveď nedalo.

Dobitá a znásilnená

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Podľa polície mala byť udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež pohlavne zneužitá. Počas vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obžalovaný sa mal dopustiť aj znásilnenia vtedy 17–ročnej Martiny v októbri 2014 a obvinili ho aj z tohto trestného činu. Ku skutku znásilnenia obžalovaný odmietol vypovedať. V prípade vraždy Andrey tvrdil, že si na nič nepamätá. Bývalý čašník Robert Mazánik skončil na 24 rokov vo väzení. 

Viac o téme: ŽenaSmrťVraždaZabitieViola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu