Společnost JA Solar dodala vysoce výkonné PERC moduly s dvojitým sklem o výkonu 134 MW pro solární elektrárny v Jordánsku

Společnost JA Solar, přední světový výrobce vysoce výkonných fotovoltaických produktů, oznámila, že dodala všechny vysoce účinné moduly PERC s dvojitým sklem pro solární elektrárnu Mafraq I s výkonem 67MW a solární elektrárnu Empire o výkonu 67 MW v Jordánsku. Solární elektrárny Mafraq I a Empire patří mezi první projekty v regionu Blízkého východu, které využívají moduly s dvojitým sklem. Dokončení těchto projektů je skvělou referencí pro využití modulů PERC s dvojitým sklem v pouštním prostředí.

Solární elektrárny Mafraq I a Empire s kombinovaným výkonem 134 MW jsou budovány společností Fotowatio Renewable Ventures (FRV). FRV je předním poskytovatelem komplexních řešení pro obnovitelné zdroje energie po celém světě a jeho nové energetické projekty se nacházejí v různých geografických oblastech. Společnost JA Solar navázala a udržuje dobré vztahy s FRV od roku 2016 a obě společnosti spolupracovaly na výstavbě solárních elektráren v rozsahu GW.

Solární elektrárny Mafraq I a Empire, na nichž spolupracovaly společnosti FRV a JA Solar, byly připojeny k rozvodné síti v Jordánsku. Elektrárny se nacházejí v jordánské pouštní oblasti, která je známá extrémními podmínkami písečných bouří, vysokou teplotou, suchým podnebím a velkým teplotním rozdílem mezi dnem a nocí. V důsledku těchto extrémních podmínek jsou požadavky na výkon fotovoltaických modulů umístěných v tomto regionu obvykle vysoké. Moduly JA Solar s dvojitým sklem mají vynikající teplotní koeficient a odolnost proti mechanickému zatížení. Tyto vysoce účinné moduly navíc dobře fungují v několika dalších ohledech, včetně odolnosti proti oděru, větru a písku, požáru a povětrnostním vlivům. To umožňuje modulům minimalizovat snížení výkonu a útlum výkonu způsobený prudkými změnami teploty. JA Solar poskytuje 30letou záruku na lineární výkon svých modulů PERC s dvojitým sklem, zajišťujících stabilitu a výkonnou výrobu energie solárních zařízení. Očekává se, že obě solární elektrárny, které jsou nyní v provozu, vyrobí ročně celkem 260 milionů kWh elektřiny a sníží emise oxidu uhličitého o 210.000 tun ročně.

Pan Jin Baofang, předseda představenstva společnosti JA Solar, řekl: „Společnost JA Solar je jedním z lídrů na solárním trhu na Blízkém východě. Konkrétně pokrývá více než 30 % jordánského solárního trhu a její dodávky do Spojených arabských emirátů, Egypta, Saúdské Arábie a dalších zemí Blízkého východu v posledních několika letech také rostly. JA Solar bude i nadále spolupracovat s více zákazníky a poskytovat zákazníkům v tomto regionu vysoce kvalitní fotovoltaické produkty."

O společnosti JA Solar

JA Solar je výrobcem vysoce výkonných fotovoltaických produktů. Společnost má 12 výrobních základen a více než 20 poboček po celém světě. Její činnost zahrnuje výrobu křemíkové destiček, článků, modulů a výstavbu fotovoltaických elektráren. Výrobky JA Solar jsou k dispozici ve více než 120 zemích a regionech a jsou široce používány v pozemních elektrárnách, komerčních a průmyslových střešních solárních systémech a obytných střešních solárních systémech. Díky svým výhodám nepřetržité technologické inovace, dobrého finančního řízení a zavedených globálních prodejních a servisních sítí byla společnost JA Solar dobře přijata a je velmi uznávána zákazníky z domova i ze zahraničí. Společnost je uvedená na seznamech Fortune China 500 a Global Top 500 New Energy Enterprises již několik po sobě následujících let. (www.jasolar.com)

O společnosti FRV

FRV je přední globální společnost pro rozvoj obnovitelných zdrojů mj. na trzích Austrálie, Asie, Středního východu, Afriky, Evropy a Latinské Ameriky. Na základě svých prověřených zkušeností a odborných znalostí v oboru vybudovala společnost FRV obchodní model, který kombinuje vlastnictví diverzifikovaného portfolia aktiv v oblasti výroby čisté energie na klíčových trzích, usiluje o dlouhodobou provozní a finanční optimalizaci se zvýšeným zaměřením na potřeby zákazníků v důsledku transformace energetického sektoru. V tomto ohledu společnost očekává v příštích 5 letech investici přesahující 4 miliardy USD do stálých aktiv s cílem osminásobně zvýšit celkové instalované kapacity, a to z 0,7 GW v roce 2019 na 5,8 GW v roce 2024. (www.frv.com)

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj. sunxr@jasolar.com

Klíčová slova Čína-Jordánsko-energie-ekologie-JA Solar

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.