Ranní přehled podle Bloombergu: Nejistota kolem obchodní dohody žene dolů americké akcie

Denní monitor

Denní monitor Zdroj: Profimedia.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout. 

Netanjahu před soudem

Pokus o převrat. Tak nazval izraelský premiér Benjamin Netanjahu slova generálního prokurátora Izraele Avichaja Mandelblita. Ten viní Netanjahua z podvodu, zneužití důvěry a podplácení. Obvinění vznesené proti Netanjahuovi se týkají tří na sobě nezávislých případů. V nich jde mimo jiné o ovlivňování médií a příjímání úplatků. 

Německo málem v recesi

Německý statistický úřad potvrdil, že se tamní ekonomika ve třetím čtvrtletí těsně vyhnula recesi. HDP se zvýšil o 0,1 procenta oproti předchozímu čtvrtletí. Se zpomalováním růstu se německé hospodářství potýká dlouhodobě. Přispívá k tomu nejistota okolo brexitu a přetrvávající obchodní konflikt mezi Spojenými státy a Čínou. 

Slábnoucí akcie

Situace kolem obchodní války mezi USA a Čínou negativně zapůsobila i na akcie ve Spojených státech, které oslabily kvůli přetrvávající nejistotě ohledně výsledků vyjednávání. Pád akcií na amerických trzích podpořil i diplomatický spor kvůli demonstracím v Hongkongu.

Obléhání univerzity

Násilí a demonstrace v Hongkongu pokračuje dál. Z tamní univerzity, která je obklíčená policisty a ve které se skrývají demonstranti, se dnes ozbrojeným jednotkám vzdalo šest prodemokratických protestujících.