O ministru Vojtěchovi a videu Ženy mužům

25. 11. 2019 | 10:18
Přečteno 4451 krát
První dojem čtenářů z nadpisu blogu v nich pravděpodobně vzbudí závěr, že jsem se zbláznil a skončím v některém z center duševního zdraví. Blog bude dlouhý a kdo vytrvá, bude nakonec odměněn poznáním, že to souvislost má.

Občas si projdu internetové zprávy na webech Aktualne a Seznam. Na posledním z nich mě v polovině minulého týdne zaujal příspěvek „Omlouvající se ženy? Je to nebezpečné, potřebovaly pomoc, ne virální video, tvrdí psycholožka“. Na něm psycholožka Tereza Konrádová odpovídá na otázky redaktorce Martině Spěváčkové k videu na Youtube, kde se měly ženy omlouvat mužům. Rozhovor jsem si pořádně přečetl a následně si na Youtube omlouvající se ženy přehrál. Bylo jasné, že buď jde o zviditelnění se skupině recesistek, nebo skupinu žen s vymytými mozky, které jsou na pokročilém třetím a začínajícím čtvrtém stupni svého osobního růstu. Viz můj blog O mentální vyspělosti. Lidé se tímto videem baví a žádného investigativce do té doby nepadalo alespoň jednu z žen identifikovat, aby prozradila, zda to byla recese, či je na tom psychicky tak špatně. Kdyby se jednalo o recesi, tak ženy mají určitě rodiče a možná i prarodiče, manžely, partnery či děti, přátele a musely by jim to předem vysvětlit a probrat to s nimi. Myslím, že skoro všichni by se k této akci vyjádřili odmítavě a doporučili jim, ať do toho nejdou. Takže druhá možnost. Teprve, až jsem si pod videem přečetl, že byl vytvořen Akademií celostního zdraví, bylo mi hned jasné, že ty ženy už pomoc nepotřebují, protože mají tak dokonale vymyté mozky, že jim kritické myšlení už nikdo nevrátí. Řešením by bylo zbavit je dočasně svéprávnosti a využít zkušenosti čínských soudruhů z převýchovy členů hnutí Falun Gong.

Zaujal mne postřeh psycholožky Terezy Konrádové „Myslím si, že tomu předcházely nějaké společné semináře nebo ten kruh, kde to ony částečně asi i terapeutickým způsobem společně prožívají“. Po smrti stařenek nám s manželkou zůstalo spoustu práce na údržbě velkého domu a dvou zahrad a její lékař jí dával pořád najevo, že ho se svou bolestí břicha prudí, protože biochemie i odborná vyšetření jsou v pořádku. V té době se okolo mé ženy pořád motala její neteř a žena mi oznámila, že s ní pojede na rekreaci do Krkonoš, protože si potřebuje odpočinout. Do kalendáře si napsala „Chata Rozhled“. Po návratu se mi jen zmínila o tom, že seděly v kruhu a dostaly za úkol pevně obejmout souseda. Objetí s neteří nebyl problém, ale druhá sousedka odporně páchla potem a jí se udělalo špatně. Nic jsem tehdy o esoterice, hnutí New Age a metodách alternativní medicíny nevěděl, ale věděl jsem, že nějaké podobné hrátky probíhaly na rekreacích ROH a nevěnoval jsem tomu pozornost. Ženě se tamní prostředí zřejmě zalíbilo, takže si tam s neteří zajela ještě vícekrát. Teprve po její smrti jsem se dostal na webové stránky zmíněné chaty a podle data z kalendáře jsem zjistil, že seminář se jmenoval „Krůčky po cestě poznání..o karmě, síle myšlení, o penězích, cílech i učení duše“ a mělo to být povídání, léčení, meditace, nové pohledy na vztahy, práci i sebe samé. Na letáku k seminářům 2011 je uvedeno, že „Centrum pro duchovní a fyzické zdraví Zdenky Štroblové chata Rozhled Strážné Krkonoše zve všechny příznivce toužící po vědomí vyšších vibrací. Je moudré věděti o sobě, své karmě a využít svůj čas pro pochopení, uvolnění, poléčení i získání nového postoje či pohledu“. Žena byla po mamince psavec a v sešitě zanechané poznámky ze semináře jsou dokladem, že přednášející se ve vymývání mozku skutečně vyznali. Kdyby ženin lékař vytušil, že bolesti břicha mohou být abdominální anginou, nikdo by ji mezi tu sebranku nedostal. Pak jsem jí umírající dva dny držel za ruku, mlčela a nedala mi najevo žádný cit, protože do posledního dechu byla přesvědčena, že jsem z ní vysál energii. Podobných případů bude časem více, protože stejných lidí, jako je Mgr. Miloslava Matoušová je hodně. Pokud se neztratí včas dobře napakovaní v zahraničí, jako to udělal Jan Šula, trestní oznámení policie odloží, jako to udělala u Aktipu. Pokud by přece jen došlo k soudu, jejich právníci je z maléru vysekají. Lidé k nim přicházeli dobrovolně, platili dobrovolně, jejich radami se také řídili dobrovolně a nikomu neublížili. Vymytí mozku obětem není trestním činem, může si za to poškozený sám. Manželé si své ženy měli pohlídat. V době emancipace a feminismu! Padne-li facka, jsou ženy podrobně instruovány, co mají dělat.

Otázka Martiny Spěváčkové „Ony chodí i na speciální kurzy, ty má paní Matoušová vypsané i na svých stránkách. Vy jste se tam prý snažila dostat, ale nepodařilo se vám to. Proč myslíte, že jste neuspěla?“ je zodpovězena dlouho předem rovněž v blogu O mentální vyspělosti. Většina vymývačů mozků má své veřejně přístupné webové stránky s nabídkou seminářů. Pošlete-li však na některý z nich přihlášku, jste odmítnuti. To proto, že nemáte svou esoterickou minulost a po kauze Aktip jsou tito lidé opatrní, aby je zase někdo neinfiltroval. Většinou bývalé absolventky seminářů dodají další oběť, jako se stalo v případě mé ženy.

Manipulátoři včetně některých psychosomatiků jsou posedlí psaním knih. Obsah knihy Milušky a Ivana Matoušových „Základy celostního zdraví“ s podtextem Nemoc je výzva k zastavení nabízená na jejich webu empatie.cz bude asi totožný s knihou manželů Hanáčkových, kterou jsem zmínil v blogu O zázračných uzdraveních. Pokud ji v knihkupectví naleznete v oddíle Zdravověda, je to zvěrstvo. Patří do regálů s názvem Esoterika. Mimochodem, tam jsem v Českých Budějovicích našel i knížku Tomáše Halíka. Palec nahoru prodavačce, která ji tam zařadila.

Mezitím naše televize včera večer v pořadu 168 hodin odvysílala k videu reportáž a naznačila, co asi vězí za aktivitami manželů Matoušových. Překvapením pro mne byl komentář celostního(!) lékaře MUDr. Jana Hnízdila, nositele Bludného balvanu, který v jemnější formě šíří stejné názory. Tvůrci reportáže si zřejmě na webových stránkách Sisyfa nepřečetli zdůvodnění, proč mu byl udělen.

Teď už se konečně dostaneme k ministru Vojtěchovi, který vzdal snahu o prosazení zákona O léčitelských službách. Zákon nebude a bude oznámeno, že léčitelství je povolenou živností. Léčitelé se budou muset zaregistrovat na živnostenském úřadě, povedou dokumentaci a ponesou za svou činnost odpovědnost. Jedno z mnoha videí Akademie celostního zdraví vytvořené 7. 5. 2015 má název Miluška a Ivan Matoušovi: Nic se neděje náhodou. Vede s nimi rozhovor Alžběta Šorfová, nositelka Bludného balvanu, známá z internetové televize Cesty k sobě. Manželé na něm mluví o sobě a je zřejmé, že paní Miluška je léčitelkou těla i duše. Těla napřed diagnostikuje a pak léčí potravinovými doplňky, duše pochopením a moudrými radami a skončí to pravděpodobně zase u potravinových doplňků. O těch se na webu empatie.cz uvádí: „Produkty CV mají v ČR samozřejmě schválení hlavním hygienikem ČR a ministerstvem zdravotnictví (HEM). Nově zaváděné výrobky nechává firma navíc schvalovat Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL). Je jediná firma na českém trhu, která může na základě výše uvedených certifikátů poskytovat stoprocentní záruku na kvalitu svých výrobků“. Je to skutečně pravda? A pokud ne, nemělo by ministerstvo zdravotnictví a státní ústav pro kontrolu léčiv udělat opatření, aby se nikdo nezaštiťoval jejich jménem? Nemělo by být takové nepravdivé sdělení trestním činem? Svou činnost vedli manželé Matoušovi pod firmou, která má IČO 63168464. Hostinská činnost, masérské rekondiční a regenerační služby, mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti, velkoobchod a maloobchod. Jsem zvědavý, pokud se ze zahraničí vrátí a budou pokračovat, zda, až vyjde nařízení o registracích léčitelů, tam přibude i léčitelství.

Dodatek dne 30.11.2019 večer:
Projíždím si na webu seznam.cz zprávy. Zaujal mne článek Jsem ráda, že mám rakovinu, říká o nemoci matka malého syna. Redaktorce Porubkové se zpovídá Šárka Šteinochrová, zakladatelka organizace Maminky s rakovinou. Je jí 25 let, má patnáctiměsíčního syna. Nedlouho předtím onemocněla rakovinou i její maminka. V rozhovoru zní otázka: Vy jste v úvodu poukazovala, že se snažíte ženám pomáhat nejen v léčbě samotné nemoci, ale snažíte se jim i ukázat, proč onemocněly. Dokážete říct, co bylo spouštěčem rakoviny u vás samotné? Její odpověď mě utvrdila, že jí vymývali mozek celostní léčitelé se svou psychosomatikou. Odpověď: Samozřejmě v 80 % všech onemocnění hraje roli psychika, stres a emoce, což je poměrně opomíjené. Tím, že jsem vnímala mateřství jako dar, bylo pro mě přesto poměrně náročné i to psychické vypětí s miminkem. Velkou roli v tom hrají i hormonální procesy. Genetice nepřikládám velkou důležitost, ale opravdu stres a psychika matky jsou hodně důležité, takže tam vidím největší důležitost.
Poslední otázka: Šárko, dokázala byste zhodnotit, co vám rakovina dala a vzala, jestli to bylo i něco pozitivního v těch těžkých chvílích, které jste musela prožít? Odpověď: Já všude říkám, že rakovina pro mě je jen pozitivní, protože mi dokázala ukázat směr a moji hlavní životní misi. Takže já jsem za tu nemoc šťastná, za to, že přišla.

Třikrát se zhluboka nadechuji a následuje hluboký výdech. Komu není rady, tomu není pomoci. Čtenáři mých blogů ví, proč jsem tak činil. Ti, co mě neznají, ať si přečtou blog z 1. 5. 2019 s názvem Když psychologové blábolí. Jsem přesvědčen, že mladá paní prostudovala všechny knížky MUDr. Jana Hnízdila a jednu z nich má na nočním stolku jako bibli. Možná i s věnováním.









Blogeři abecedně

A Aktuálně.cz Blog · Atapana Mnislav Zelený B Baar Vladimír · Babka Michael · Balabán Miloš · Bartoníček Radek · Bartošek Jan · Bartošová Ela · Bavlšíková Adéla · Bečková Kateřina · Bednář Vojtěch · Bělobrádek Pavel · Beránek Jan · Berkovcová Jana · Bernard Josef · Berwid-Buquoy Jan · Bielinová Petra · Bína Jiří · Bízková Rut · Blaha Stanislav · Blažek Kamil · Bobek Miroslav · Boehmová Tereza · Brenna Yngvar · Bureš Radim · Bůžek Lukáš · Byčkov Semjon C Cerman Ivo · Cizinsky Ludvik Č Černoušek Štěpán · Česko Chytré · Čipera Erik · Čtenářův blog D David Jiří · Davis Magdalena · Dienstbier Jiří · Dlabajová Martina · Dolejš Jiří · Dostál Ondřej · Dudák Vladislav · Duka Dominik · Duong Nguyen Thi Thuy · Dvořák Jan · Dvořák Petr · Dvořáková Vladimíra E Elfmark František F Fafejtová Klára · Fajt Jiří · Fendrych Martin · Fiala Petr · Fibigerová Markéta · Fischer Pavel G Gálik Stanislav · Gargulák Karel · Geislerová Ester · Girsa Václav · Glanc Tomáš · Goláň Tomáš · Gregorová Markéta · Groman Martin H Hájek Jan · Hála Martin · Halík Tomáš · Hamáček Jan · Hampl Václav · Hamplová Jana · Hapala Jiří · Hasenkopf Pavel · Hastík František · Havel Petr · Heller Šimon · Herman Daniel · Heroldová Martina · Hilšer Marek · Hladík Petr · Hlaváček Petr · Hlubučková Andrea · Hnízdil Jan · Hokovský Radko · Holásková Kamila · Holmerová Iva · Honzák Radkin · Horáková Adéla · Horký Petr · Hořejš Nikola · Hořejší Václav · Hrabálek Alexandr · Hradilková Jana · Hrstka Filip · Hřib Zdeněk · Hubálková Pavla · Hubinger Václav · Hülle Tomáš · Hušek Radek · Hvížďala Karel CH Charanzová Dita · Chlup Radek · Chromý Heřman · Chýla Jiří · Chytil Ondřej J Janda Jakub · Janeček Karel · Janeček Vít · Janečková Tereza · Janyška Petr · Jelínková Michaela Mlíčková · Jourová Věra · Just Jiří · Just Vladimír K Kaláb Tomáš · Kania Ondřej · Karfík Filip · Karlický Josef · Klan Petr · Klepárník  Vít · Klíma Pavel · Klíma Vít · Klimeš David · Klusoň Jan · Kňapová Kateřina · Kocián Antonín · Kohoutová Růžena · Koch Paul Vincent · Kolaja Marcel · Kolářová Marie · Kolínská Petra · Kolovratník Martin · Konrádová Kateřina · Kopeček Lubomír · Kostlán František · Kotišová Miluš · Koudelka Zdeněk · Koutská Petra Schwarz · Kozák Kryštof · Krafl Martin · Krása Václav · Kraus Ivan · Kroupová Johana · Křeček Stanislav · Kubr Milan · Kučera Josef · Kučera Vladimír · Kučerová Karolína · Kuchař Jakub · Kuchař Jaroslav · Kukal Petr · Kupka Martin · Kuras Benjamin · Kutílek Petr · Kužílek Oldřich · Kyselý Ondřej L Laně Tomáš · Linhart Zbyněk · Lipavský Jan · Lipold Jan · Lomová Olga M Máca Roman · Mahdalová Eva · Máchalová Jana · Maláčová Jana · Málková Ivana · Marvanová Hana · Mašát Martin · Měska Jiří · Metelka Ladislav · Michálek Libor · Miller Robert · Minář Mikuláš · Minařík Petr · Mittner Jiří · Moore Markéta · Mrkvička Jan · Müller Zdeněk · Mundier Milan · Münich Daniel N Nacher Patrik · Nachtigallová Mariana Novotná · Návrat Petr · Navrátil Marek · Němec Václav · Nerudová Danuše · Nerušil Josef · Niedermayer Luděk · Nosková Věra · Nouzová Pavlína · Nováčková Jana · Novák Aleš · Novotný Martin · Novotný Vít · Nožička Josef O Obluk Karel · Ocelák Radek · Oláh Michal · Ouhel Tomáš · Oujezdská Marie · Outlý Jan P Pačes Václav · Palik Michal · Paroubek Jiří · Pavel Petr · Pavelka Zdenko · Payne Jan · Payne Petr Pazdera · Pehe Jiří · Peksa Mikuláš · Pelda Zdeněk · Petrák Milán · Petříček Tomáš · Petříčková Iva · Pfeffer Vladimír · Pfeiler Tomáš · Pícha Vladimír · Pilip Ivan · Pitek Daniel · Pixová Michaela · Plaček Jan · Podzimek Jan · Pohled zblízka · Polách Kamil · Polčák Stanislav · Potměšilová Hana · Pražskej blog · Prouza Tomáš R Rabas Přemysl · Rajmon David · Rakušan Vít · Ráž Roman · Redakce Aktuálně.cz  · Reiner Martin · Richterová Olga · Robejšek Petr · Ruščák Andrej · Rydzyk Pavel · Rychlík Jan Ř Řebíková Barbora · Řeháčková Karolína Avivi · Říha Miloš · Řízek Tomáš S Sedlák Martin · Seitlová Jitka · Schneider Ondřej · Schwarzenberg Karel · Sirový Michal · Skalíková Lucie · Skuhrovec Jiří · Sládek Jan · Sláma Bohumil · Slavíček Jan · Slejška Zdeněk · Slimáková Margit · Smoljak David · Smutný Pavel · Sobíšek Pavel · Sokačová Linda · Soukal Josef · Soukup Ondřej · Sportbar · Staněk Antonín · Stanoev Martin · Stehlík Michal · Stehlíková Džamila · Stránský Martin Jan · Strmiska Jan · Stulík David · Svárovský Martin · Svoboda Cyril · Svoboda Jiří · Svoboda Pavel · Sýkora Filip · Syrovátka Jonáš Š Šebek Tomáš · Šefrnová Tereza · Šimáček Martin · Šimková Karolína · Šindelář Pavel · Šípová Adéla · Šlechtová Karla · Šmíd Milan · Šojdrová Michaela · Šoltés Michal · Špalková Veronika Krátká · Špinka Filip · Špok Dalibor · Šteffl Ondřej · Štěpán Martin · Štěpánek Pavel · Štern Ivan · Štern Jan · Štětka Václav · Štrobl Daniel T T. Tereza · Táborský Adam · Tejkalová N. Alice · Telička Pavel · Titěrová Kristýna · Tolasz Radim · Tománek Jan · Tomčiak Boris · Tomek Prokop · Tomský Alexander · Trantina Pavel · Tůma Petr · Turek Jan U Uhl Petr · Urban Jan V Vacková Pavla · Václav Petr · Vaculík Jan · Vácha Marek · Valdrová Jana · Vančurová Martina · Vavruška Dalibor · Věchet Martin Geronimo · Vendlová Veronika · Vhrsti · Vích Tomáš · Vlach Robert · Vodrážka Mirek · Vojtěch Adam · Vojtková Michaela Trtíková · Vostrá Denisa · Výborný Marek · Vyskočil František W Walek Czeslaw · Wichterle Kamil · Wirthová Jitka · Witassek Libor Z Zádrapa Lukáš · Zajíček Zdeněk · Zaorálek Lubomír · Závodský Ondřej · Zelený Milan · Zeman Václav · Zima Tomáš · Zlatuška Jiří · Zouzalík Marek Ž Žák Miroslav · Žák Václav · Žantovský Michael · Žantovský Petr Ostatní Dlouhodobě neaktivní blogy