28. listopadu 2019 • 09:07

Messi při 700. startu za Barcelonu řádil. Proti Dortmundu byl v LM u tří gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinský útočník Lionel Messi ve středu stylově oslavil jubilejní 700. zápas v dresu Barcelony. Gólem a dvěma přihrávkami zařídil katalánskému celku v Lize mistrů výhru 3:1 nad fotbalisty Dortmundu a velkou měrou se zasloužil o postup do osmifinále.



Dvaatřicetiletý Messi nejprve ve 29. minutě připravil úvodní gól zápasu pro Luise Suáreze, při druhé brance jen o několik okamžiků později si role prohodili. Ve druhém poločase pak Antoine Griezmann po přihrávce argentinského reprezentanta zvýšil na 3:0. Messi navíc ještě trefil z přímého kopu břevno.

"Hrajeme a trénujeme spolu tak dlouho, že jakmile se dostane k míči, tak vím, kde mám být, aby mi mohl dát přihrávku," uvedl Suárez, který pro Messiho připravil 613. branku v dresu katalánského celku.

"Když se Messi dostane k míči, je prakticky nezastavitelný. Někdy vám nezbývá nic jiného, než ho faulovat. A jeho finální přihrávky jsou smrtící," prohlásil trenér Dortmundu Lucien Favre. Jeho tým byl 34. celkem, proti kterému Messi v Lize mistrů skóroval, což dokázal jako první hráč v historii. Dosud se o rekord dělil s Raúlem a Cristianem Ronaldem.

Proti Dortmundu Messi odehrál 700. zápas v dresu Barcelony, v klubovém pořadí je před ním pouze rekordman Xavi Hernández se 767 starty. "Odehrát za Barcelonu sedm set zápasů není normální a normální není ani to, co Messi dělá na hřišti," pochválil spoluhráče brankář Barcelony Marc-André ter Stegen.

Barcelona si kolo před koncem základní části Ligy mistrů zajistila postup z prvního místa tabulky a doma v Lize mistrů od roku 2013 neprohrála už 35 zápasů. Výhrou odčinila předchozí bezbrankovou remízu se Slavií, při které poprvé po sedmi letech vyšla na Campu Nou střelecky naprázdno.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29. L. Suárez, 33. Messi, 67. Griezmann

Hosté: 77. Sancho

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto, Umtiti, Lenglet, Firpo – Rakitić (78. Arturo Vidal), Busquets, F. de Jong – Messi (C), L. Suárez (90+1. Wagué), O. Dembèlé (26. Griezmann).

Hosté: Bürki – Ł. Piszczek (76. Zagadou), Akanji, Hummels, N. Schulz (46. Sancho) – Weigl (85. M. Götze), Witsel – Hakimí, Brandt, Guerreiro – Reus (C).

Náhradníci

Domácí: Neto, Arthur, Todibo, Wagué, Fati, Vidal, Griezmann

Hosté: Hitz, Zagadou, Dahoud, Sancho, Hazard, Götze, Schmelzer

Karty

Domácí: Messi, Busquets

Hosté: Guerreiro

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud