Derby na zlínské Letné. Je Slovácko favoritem?

ZLÍN - Sobota 13.30. To je vlastně začátek derby. Někdy v tom čase dorazí ke stadionu horkokrevní fanoušci obou táborů a policie bude mít práci, aby se takříkajíc nedostali k sobě. Na stadionu se to už zřejmě nestane, i když kdo ví. Každopádně platí přísná bezpečnostní opatření, fotbalisty Slovácka by mělo přijet podpořit pět autobusů docela nažhavených fanoušků.

Jak už bývá poslední dobou zvykem, bývá „předzápas“ i „pozápas“ pro mnohé důležitější než dění na hřišti. Raději se ale zaměřme na samotný zápas. Domácí Zlín asi favoritem není, platí to tedy pro o deset bodů úspěšnější Slovácko?

Tuhle roli vehementně odmítá v klubové televizi třeba kapitán Vlastimil Daníček, o nevyzpytatelnosti mluví velezkušený Michal Kadlec. 

Velmi zajímavý by zápas mohl být pro zlínského odchovance, dvacetiletého Patrika Hellebranda, který minule konečně s Jabloncem dostal příležitost od začátku a splatil ji velmi šikovným průnikem a přihrávkou do gólové situace pro kolegu Reinberka. Domácí brali i díky němu bod a mladíček se stal vítaným oživujícím soustem pro novináře na konci listopadu. Kdoví, co s talentovaným klučinou takový humbuk udělá, navíc hraje ve městě, kde bral fotbalové školy.

Fastav zahrál bez skrupulí řečeno v Liberci mizerně. A adekvátní byl i výsledek. Bác! 0:5.

Kdo zná věci fotbalové, ví, že právě taková rána do vazu nebývá smrtelná. To ovšem tehdy, když je kolektiv zdravý, chce se rvát a touží po bodech. A co si budeme povídat, také prémiích.

Zlín má navíc po sedmnácti kolech jen patnáct bodů, to je méně než málo, třebaže jsou za ním ještě horší týmy.

Aneb? Slovácko je, ať chce nebo ne favoritem. Sice mírným, ale favoritem.

A co že říká fotbalová klasika? Favorit v derby nevyhrává, to neplatí jen pro derby slavnějších pražských S.

Začátek derby na trávníku v sobotu ve 14:30.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x