Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Nejrychleji se prodá ojetá Škoda Kamiq, nejhůře Opel Grandland X

Nová Škoda Kamiq. foto: Škoda Auto

PRAHA - Nejkratší dobu se v autobazarech ohřeje letošní novinka Škoda Kamiq, Felicia a Dacia Dokker. Nejdéle hledá kupce naopak Mitsubishi Eclipse Cross, BMW X2 a největším „ležákem“ je Opel Grandland X. Vyplývá to ze statistik sítě AAA Auto.
  17:15

Moderní SUV Kamiq s bohatou základní výbavou se sice na trhu objevila teprve letos v září, už teď ale není problém ji najít u prodejců ojetých aut. U těch se většinou do 30 dnů prodá. Letitá Škoda Felicia pak hledá kupce v průměru jen o dva dny déle. Užitková Dacia Dokker čeká na kupce 37 dní.

Naopak prodejci Opelu Grandland X se auto podaří prodat v průměru za 105 dní, model X2 od prémiové značky BMW čeká 101 dní a Mitsubishi Eclipse Cross jen o tři dny kratší dobu.

Ukrajinské dráhy chtějí přímé spoje ze Lvova do Prahy, vybudují trať k polské hranici

„Žebříček nejrychleji se prodávajících aut pozorně sledujeme a snažíme se na něj reagovat tak, abychom měli v nabídce co nejvíc kvalitních aut právě od nejžádanějších modelů. Našim zákazníkům tak chceme umožnit, aby si mohli své vysněné auto vybrat v klidu a beze strachu, že jim ho někdo sebere dřív, než se ke koupi odhodlají,“ uvedla generální ředitelka AAA Karolína Topolová.

V Česku se ročně prodá kolem 750 000 až 800 000 ojetých aut. Jejich průměrná cena je kolem 226 000 korun.

Autor: