Vratný kelímek i vánoční plecháček pomohou Adventnímu Zlínu snížit množství odpadu

ZLÍN - Letošní nejzásadnější novinkou v rámci Adventního Zlína je zavedení vratného systému kelímků, který radnice spustí od soboty 30. listopadu. Server Zlin.cz o tom informoval Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Systém vratných kelímků a vánočních plecháčků bude velmi jednoduchý. V dřevěných stáncích s nápoji si budou moci návštěvníci zakoupit punč, svařené víno a další lahodné moky ve vratném kelímku. Na kelímku bude vyobrazen Ježíšek, tradiční symbol českých Vánoc. Kelímek bude vydáván oproti záloze ve výši 50 korun. „Při koupi dalšího nápoje mohou lidé požadovat výměnu kelímku za čistý. Kelímek si mohou nechat jako suvenýr nebo poté vrátit u kteréhokoliv prodejce s nápoji a zálohu dostanou zpět. Poškozené kelímky nebude možné vrátit. Kromě ekologického přínosu by měl vratný systém přinést i méně odpadu na náměstí a tím zvýšit komfort návštěvníků,“ vysvětlil Fabián.

Ke koupi budou také oblíbené městské vánoční plecháčky s letošní grafikou od Jolany Bařinkové. Plecháčky budou k dostání jak v prodejních dřevěných stáncích, tak i v Městském informačním a turistickém středisku v budově radnice. Plecháček bude možné pořídit za 89 korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x