Zápis do nové dětské skupiny v Kroměříži se uskuteční počátkem prosince

KROMĚŘÍŽ - Zápis do dětské skupiny zřízené od ledna příštího roku v prostorách Mateřské školy Mánesova v Kroměříži se uskuteční ve dnech 3. až 5. prosince. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Věřím, že dětská skupina usnadní rodičům sladění rodinného a pracovního života,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová. Skupina bude mít kapacitu 12 dětí ve věku od jednoho roku do tří let, v provozu bude v pracovní dny od 7.00 do 17.00 hodin.

„Podmínky přijetí včetně ceníku za poskytovanou službu budou zveřejněny na webových stránkách mateřské školy https://www.msmanesovakromeriz.cz/detska-skupina-mesta-kromerize/. Přednost při přijímání budou mít děti ve věku od 1,5 roku s celodenní docházkou,“ doplnila Pavlína Cveková z radničního odboru regionálního rozvoje.

Přihlášky k zápisu si rodiče mohou vyzvednout osobně u ředitelky mateřské školy Martiny Luběnové nebo ji získají na zmíněných internetových stránkách školky. Po zápisu dítěte do dětské skupiny bude s rodiči uzavřena smlouva o poskytování služby péče o dítě v dětské skupině města Kroměříže. Mateřská škola Mánesova získala na zřízení dětské skupiny dotaci z evropských fondů.

Zřízení dětské skupiny či jeslí má radniční koalice v programovém prohlášení. Reaguje také na zájem občanů města, který vyjádřili v anketě pořádané na internetových stránkách města. Podle Hebnarové navíc není vyloučeno, že v případě většího zájmu o dětskou skupinu bude v budoucnu její kapacita navýšena.

Dětské skupiny již v Kroměříži fungují, zřizují je soukromí provozovatelé. Jejich kapacita je ale naplněna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x