Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barcelona jde díky Messiho vítěznému gólu proti Atléticu o skóre do čela, Vaclík vychytal nulu

La Liga opět mění lídra. O skóre jde na první místo španělské fotbalové ligy Barcelona, která porazila ve šlágru 15. kola Atlético Madrid 1:0. Rozhodla branka Lionela Messiho v závěru. Real Madrid zvítězil díky brankám obránců na hřišti Alavésu 2:1 a je druhý. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance vyhrála nad posledním Leganésem 1:0. Natáhla tak sérii zápasů, včetně pohárových, bez porážky na deset.

Lionel Messi se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Barceloně zajistil tři body argentinský špílmachr Messi v 86. minutě a připsal si jedenáctou branku v této sezoně za katalánský velkoklub. Atlético se propadlo ze čtvrté příčky na šestou.

"Bílý balet" poslal do vedení sedm minut po přestávce hlavou po standardní situaci kapitán Sergio Ramos. V 65. minutě vyrovnal z penalty Lucas Pérez, vzápětí ale pravý bek Dani Carvajal dorazil na brankové čáře Iscovu zblokovanou hlavičku a rozhodl.

Real poprvé v sezoně vyhrál dva venkovní duely za sebou a částečně si spravil chuť po úterní remíze 2:2 v Lize mistrů proti francouzskému šampionovi PSG. Přestože madridský velkoklub neudržel dvougólové vedení, zajistil si postup do vyřazovací fáze milionářské soutěže.

Jedinou branku Sevilly dal v 63. minutě stoper Diego Carlos, který dorazil střelu nůžkami Julese Koundého. Vaclík si připsal sedmou nulu z patnácti ligových utkání. 

Bilbao zvítězilo 2:0 nad Granadou a slaví třetí ligovou výhru v řadě. Využilo tlak v prvním poločase ve 41. minutě. Raúl García měl k dispozici penaltu, kterou sice napoprvé neproměnil, při jejím opakování kvůli chybnému postavení brankáře Ruie Silvy se už ale nemýlil. Výhru baskického týmu zpečetil sedm minut před koncem Yuri Berchiche, který na zadní tyči doklepl střílený centr.

Pamplona zdolala Espaňol 4:2, přestože hrála téměř půl zápasu v deseti.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Vigo - Valladolid 0:0, Alavés - Real Madrid 1:2 (65. Pérez z pen. - 52. Ramos, 69. Carvajal), San Sebastian - Eibar 4:1 (25. Le Normand, 47. Oyarzabal, 57. Willian José, 80. Ödegaard - 35. Diop), Mallorca - Betis 1:2 (55. Júnior z pen. - 7. Joaquín z pen., 33. Fekir), Valencie - Villarreal 2:1 (49. Rodrigo, 70. Torres - 54. André-Frank), FC Sevilla - Leganés 1:0 (63. Diego Carlos), Bilbao - Granada 2:0 (41. García z pen., 83. Berchiche), Espaňol Barcelona - Pamplona 2:4 (20. Roca z pen., 90.+3 Calleri - 46. García, 49. Chimy Avila, 84. Moncayola, 90.+2 Torres), Getafe - Levante 4:0 (54. Cabrera, 60. Molina z pen., 67. Ángel, 78. Timor), Atlético Madrid - FC Barcelona 0:1 (86. Messi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články