Uherskohradišťské sídiště vypadá zase o něco lépe

Uherskohradišťské sídiště vypadá zase o něco lépe
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště dokončilo druhou etapou regenerace sídliště 28. října. Stavební práce za 16,4 milionu spočívaly zejména v revitalizaci prostranství mezi panelovými domy a v rekonstrukci uličního prostoru, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Pášma.

„Po první etapě regenerace sídliště v roce 2017 se stav části veřejných prostranství na sídlišti hodně zlepšil, nicméně zbývajícím místům – některým odpočinkovým plochám, zeleni nebo místní komunikaci a chodníkům, jsme ještě zůstali dlužni, což jsme se rozhodli letos změnit,“ objasnil důvody investice starosta města Stanislav Blaha.

V letošní etapě město opravilo vozovku a parkovací stání v ulici 28. října v úseku od křížení s ulicí Sportovní až po mateřskou školu, tedy úsek podél vnějšího areálu aquaparku. „Dále jsme se věnovali rekonstrukci chodníků i parkovým a sadovým úpravám mezi bytovými domy. Nové je i veřejné osvětlení a mobiliář,“ vypočítal místostarosta Jaroslav Zatloukal.

U parkovacích stání došlo k usměrnění parkujících automobilů na vyznačených plochách tak, aby řidiči neparkovali na chodnících, případně zelených plochách, rekonstrukce se dočkaly také příjezdy ke garážím a k ulici Nad Rybníkem. Chodníkové trasy pro pěší respektují předchozí stav s tím, že jsou doplněny o parkové chodníky. V rámci parkových úprav pak byla revitalizována zejména zeleň, město nechalo také vymezit plochy pro odpočinek, opravit příkop, bývalé vstupy do vojenských krytů, osadit prvky mobiliáře a přemístit dětské hřiště, na kterém jsou úplně nové prvky pro děti.

Opravy trvaly od 6. května do 8. listopadu. Náklady na realizaci II. etapy činily 16,4 milionu korun, z toho byla šest milionů dotace Státního fondu rozvoje bydlení, programu Regenerace sídlilšť.

Předchozí, první etapa obnovy veřejných prostranství v ulici 28. října skončila na podzim roku 2017. Obyvatelům přinesla nové chodníky i vozovku, parkovací místa i úpravy okolí, do prostor byl doplněn mobiliář a byly provedeny parkové a sadové úpravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x