Strážníci si v předvánočním čase došlápnou na kapsáře a další zloděje

Strážníci si v předvánočním čase došlápnou na kapsáře a další zloděje
ZLÍN - V předvánočním čase se každoročně zvyšuje počet krádeží, proto se Městská policie Zlín rozhodla na zloděje došlápnout, a to v rámci bezpečnostního opatření nazvaného Advent. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

„V rámci bezpečnostní akce se zaměříme na prevenci majetkových deliktů,“ uvedl ředitel strážníků Milan Kladníček. Od posledního listopadového dne tak strážníci provádějí kontroly vnějších i vnitřních prostor obchodních center včetně přilehlých parkovišť. Intenzita prováděných kontrol pak ještě více vzroste ve dnech pracovního volna.

Mezi obvyklá rizika, která jsou spojená s předvánočním nakupováním, patří roztržitost a neopatrnost. Lidé by měli mít neustále pod přímou kontrolou svůj majetek. Nákupní taška, brašnička s doklady a penězi nebo kabelka mají být vždy zavřené, upozorňují strážníci. Nikdy by je lidé neměli nechávat zavěšené na nákupním vozíku, pokud se od něj byť na okamžik vzdálí. Při nakládání nákupu do kufru auta by je pak v žádném případě neměli nechávat ležet na sedadlech nezamčeného vozu. V automobilech se také nevyplácí nechávat viditelně umístěné cenné nebo zdánlivě cenné předměty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x