Van Dijk měl letos na svůj tým větší vliv než Messi nebo Ronaldo, říká před Zlatým míčem Šmicer

Když jeden z nich večer v anketě Zlatý míč vyhraje, získá ho rekordně pošesté. Jak Lionel Messi, tak Cristiano Ronaldo mohou při vyhlášení ankety o nejlepšího fotbalistu za rok 2019 znovu zažít velký večer. A podle nepotvrzených zpráv by to měl být spíš Messi, kdo prestižní ocenění získá. Do konečného pořadí by však mohl promluvit i Virgil van Dijk, který vyhrál s Liverpoolem poslední ročník Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk. | Foto: Kemal Aslan | Zdroj: Reuters

Spekulace o šestém triumfu argentinského fotbalisty se o víkendu dostaly na sociální sítě ve formě ofocené tabulky. Pokud by měla platit, argentinský útočník by v anketě zvítězil po čtyřech letech a Ronaldo by skončil čtvrtý. Před portugalského kanonýra by se dostala i dvojice hráčů z Liverpoolu, záložník Mohamed Salah a nizozemský obránce Virgil van Dijk.

Fotbalistou roku podle FIFA bude Ronaldo, Messi nebo Van Dijk

Číst článek

Oba favorité mají za sebou podobný ročník. Messi se radoval z ligového titulu Barcelonou, přičemž dal za minou sezonu celkem 54 gólů v reprezentaci a klubu. Ronadlo zase zvládl 26 branek při svém premiérovém roce v Juventusu Turín, se kterým vyhrál italskou ligu, a hattrickem dostal Portugalsko do finále Ligy národů, kterou pak také vyhrálo.

Pořadím by ale mohl zamíchat i nizozemský obránce van Dijk. Ten s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů a v současnosti platí za opravdu špičkového stopera. Mezi všemi hvězdami, co jsou v anglické lize, získal v dubnu cenu pro hráče roku Premier League a letos zvítězil v anketě Evropské fotbalové unie.

„Liverpool je tým, který za minulý rok udělal největší progres. A velkou zásluhu na tom měl právě van Dijk. Ten se Holandskem dostal na mistrovství Evropy a řekl bych, že toho nemohl dosáhnout víc. Myslím si, že takový vliv, jaký měl na svůj tým, a kam až to s ním dotáhl, neměl ani Messi ani Ronaldo,“ řekl Radiožurnálu Vladimír Šmicer bývalý hráč Liverpoolu a reprezentace, komu by dal svůj hlas, kdyby patřil mezi novináře, kteří v anketě magazínu France Football hlasují.

O vítězi Zlatého míče bude jasno bude po půl deváté, kdy galavečer v Paříži začne.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme