Náplast pro Ronalda. Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa nezískal, cennou trofej v Itálii ano

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo v pondělí sice nezvítězil v anketě Zlatý míč, ale jednu trofej přece získal. V italském Miláně byl vyhlášen nejlepším hráčem italské ligy za uplynulou sezonu, o kterém rozhodují samotní fotbalisté.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Portugalec vyhrál tradiční hlasování samotných hráčů po prvním roce v Juventusu Turín, jemuž pomohl k osmému titulu v řadě.

Messi získal rekordní šestý Zlatý míč a osamostatnil se tak před Ronaldem, který skončil třetí

Číst článek

Ronaldo přestoupil do turínského klubu loni v létě z Realu Madrid, ve všech soutěžích dal 28 gólů, z toho 21 v Serii A. V anketě Zlatý míč magazínu France Football o nejlepšího fotbalistu světa tentokrát skončil třetí za rivalem Lionelem Messim z Barcelony a obráncem Liverpoolu Virgilem van Dijkem.

„Je to čest držet toto ocenění. Díky všem spoluhráčům z Juventusu. Jsem rád, že můžu hrát v Itálii, je to velmi náročná liga,“ řekl Ronaldo na galavečeru v Miláně a poděkoval ostatním hráčům za hlasy.

Cenu pro trenéra roku si odnesl Gian Piero Gasperini z Atalanty Bergamo, kterou dovedl ke třetímu místu i účasti v Lize mistrů. Atalanta byla také vyhlášena nejlepším týmem roku.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme