Hlavní obsah

Líbil se vám vůz Carrolla Shelbyho ve filmu Le Mans 66? Cobru můžete vyhrát

Novinky, laz

Klidně i za 25 dolarů, tedy v přepočtu 576 korun, můžete získat originální filmový vůz z aktuálního snímku Le Mans 66. Upravená Cobra je v dokonalém stavu, i když nejde o veterána.

Foto: Cobra Experience

Soutěž o filmovou Cobru

Článek

Film Le Mans 66 s podtitulem Ford versus Ferrari plní kina včetně těch českých jak nadšenci do motorismu, tak i laiky. Silný lidský příběh zkrátka poutá širokou skupinu diváků, a i když si automobiloví fandové najdou několik zásadních „ale“, co se historické věrnosti týče, i ty zaujme.

Mustang coby elektrický crossover může dostat i slavnou verzi Shelby

AutoMoto

Nyní je k mání zajímavá relikvie. Závodník a konstruktér Carroll Shelby v podání herce Matta Damona ve filmu jezdí několika Cobrami, které ve filmu upravoval. Má jich plný hangár a jeden z těchto filmových vozů je k mání.

Musíte se však spokojit s tím, že nejde o veterána, ale o novou repliku z roku 2019. Má však ty správné tvary a také modrobílou barevnou kombinaci. Co víc, kromě slavné filmové role může nabídnout také 510 koňských sil z osmiválce Roush a manuální šestistupňovou převodovku.

Škoda ukazuje nový Rapid, Češi mají smůlu

AutoMoto

Jedná se o způsob dražby s lístky. Nejméně můžete zaplatit 25 dolarů (576 korun) za 3 lístky, nejvíce 2 500 dolarů, tedy  57 640 korun za 375 tiketů. Do 6. června roku 2020 se musí vybrat minimálně 130 tisíc dolarů, tedy téměř tři miliony korun. Poté se bude losovat vítěz, přičemž jeden lístek rovná se jedna příležitost k výhře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám