Musk u soudu popřel, že se topí v hotovosti. Přesnou výši svého bohatství prý ani nezná

Elon Musk a Tesla Model S

Elon Musk a Tesla Model S Zdroj: CC BY 2.0: jurvetson via Flickr

Elon Musk
Elon Musk
Elon Musk
Elon Musk představil projekt Starship v září 2019
Elon Musk
9
Fotogalerie

Vizionář a podnikatel Elon Musk poodhalil své finanční poměry. Přiznal ale, že přesnou výši svého jmění nezná, jak uvedla CNBC.

K vyčíslení svého majetku Muska vyzval soud během probíhajícího procesu mezi šéfem Tesly a Vernonem Unsworthem, který loni zachraňoval družstvo mladých fotbalistů ze zatopené thajské jeskyně.

„Vlastním akcie společností Tesla a SpaceX. Hodnota těch podílů by mohla dosahovat zhruba dvaceti miliard dolarů (461 miliard korun),“ nastínil podnikatel. „Někteří lidé si myslí, že mám spoustu peněz v hotovosti, to ale ve skutečnosti není pravda,“ dodal Musk.

Zahraniční verze magazínu Forbes odhaduje vizionářovo bohatství na 23,6 miliardy dolarů (544 miliard korun) s tím, že 99 procent jeho majetku tvoří akcie právě dvou výše zmiňovaných společností. Hodnota jejich podílů je ale kolísavá, a to někdy i kvůli Muskovým přešlapům na sociální síti Twitter.

Jejich příkladem budiž i právě aktuální soudní proces. Unsworth zažaloval Muska z nactiutrhání poté, co ho podnikatel nazval na twitteru „pedo chlápkem“ a „prznitelem dětí“. Muskovi poté začaly chodit připomínky akcionářů, aby se pro příště podobných projevů zdržel.

Šéf Tesly nicméně u soudu tvrdil, že k podobným výlevům ho vyprovokoval sám Unsworth svým vyjádřením pro televizní stanici CNN.

V něm označil Muskovu nabídku pomoci k záchraně v jeskyni uvězněných chlapců za trik k upoutání pozornosti a současně byznysmena vyzval, aby si „tu svou ponorku strčil tam, kde to bolí.“ Právě s využitím speciální miniponorky chtěl Musk dopravovat jednotlivé děti do bezpečí.

Více se o Elonu Muskovi a dalších vizionářích dočtete v magazínu E15 Premium. Objednávejte zde >>>