Hlavní obsah

Dvanáctiválec žije dál. Mercedes ho potvrdil pro novou třídu S

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nařízení ohledně emisí škodlivin a CO2 kosí velké motory, neboť je pro ně obtížné běžet s malou spotřebou v laboratorních testech. Mercedes si ale uchová dvanáctiválec, jak potvrdil ředitel koncernu Daimler.

Foto: Mercedes-Benz

Dvanáctiválec v současném Mercedesu třídy S (Ilustrační foto)

Článek

Když se představil Mercedes-Maybach GLS 600, podle číselného označení leckdo čekal dvanáctiválec. Číslo 600 totiž u třídy S vždy označovalo dvanáctiválec, ale Maybach GLS má V8 s elektrickou dopomocí. Podle Oly Källeniuse, šéfa koncernu Daimler, však dvanáctiválec není po smrti.

Bude ho mít nová třída S, která přijde v roce 2021 a už nyní jezdí po Praze, samozřejmě maskovaná. Källenius to řekl webu GTspirit na autosalonu v Kantonu v Číně. Přesné detaily motoru zatím nejsou známy, ale obecně se předpokládá, že to bude přepracovaný šestilitr M277 se dvěma turbodmychadly, známý ze současné třídy S.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp nového Mercedesu třídy S v Praze

Maybach GLS ho ale nedostane. Je nicméně možné, že bude mít šestiválec, neboť Mercedes-Maybach S 400 je nejprodávanějším Maybachem, a to přestože je nabízen jen v Číně. V8 byla pro tento model nejlepší volba pro představení, uvedl dále Källenius.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám