Senzace českých volejbalistů. Hráči Českých Budějovic slaví první výhru v Lize mistrů

Volejbalisté Českých Budějovic vybojovali první české vítězství v utkání Ligy mistrů téměř po pěti letech. Úřadující český šampion už sice v Istanbulu prohrával 1:2 dva na sety, ale domácí Fenerbahce nakonec porazil 3:2 po setech 25:20, 21:25, 17:25, 25:21 a v tie-breaku 15:12.

Tento článek je více než rok starý.

Istanbul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté VK Jihostroj České Budějovice

Volejbalisté VK Jihostroj České Budějovice | Zdroj: Facebook - VK Jihostroj České Budějovice

Nejvíce bodů Jihostroje, celkem devatenáct, zaznamenal univerzál Filip Křesťan. O jeden méně statistici napočítali smečaři Petru Michálkovi, který při mečbolu chytře míč jen postrčil do soupeřova bloku, od kterého spadl do autu.

Český volejbal oslavuje návrat Krále. Jeden z nejlepších blokařů je zpět v extralize

Číst článek

Po třech setech to přitom s Budějovicemi nevypadalo dobře. Třetí sadu ztratili jasně, ale od začátku čtvrté začal na bloku Ondrovič a skvěle set rozjel Křesťan třemi body na podání. Český tým vedl až 13:6 a náskok už udržel.

I v tie-breaku šel výběr trenéra Reného Dvořáka do vedení. Jistě, až na jednu výjimku, ztrátoval a po dvouhodinové bitvě se radoval z výhry. Jihostroj tak navázal na své vítězství v Lize mistrů z ledna 2015, kdy doma zdolal Innsbruck. Od té doby se českým celkům v elitní soutěži nedařilo a počítaly jen získané sety.

Doma České Budějovice přivítají za týden 12. prosince od 18.00 obhájce titulu z italské Civitanovy. Poté odcestují na zápas 19. prosince do italského Trentina.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme