Mrázek, Rittich i Francouz vychytali výhry, Voráček jednou asistoval

  6:58aktualizováno  8:49
Čtvrteční program hokejové NHL patřil českým gólmanům. V akci se představili všichni tři zástupci a každý uspěl. Nejvíce zásahů měl Pavel Francouz, jenž zastavil 38 střel Montrealu u výhry Colorada 3:2. Petr Mrázek přispěl k vítězství Caroliny 3:2 po nájezdech nad San Jose a David Rittich byl u domácí výhry Calgary 4:3 nad Buffalem. Útočníci Pastrňák s Krejčím nebodovali, jednu asistenci měl Voráček.

Bez bodového zisku tentokrát zůstali bostonští Davidové Pastrňák (19:59, -1, 2 střely) a Krejčí (15:54, -1), kteří v domácí partii proti Chicagu díky velkému finiši uhráli alespoň remízu 3:3 z řádné hrací doby. V prodloužení pak za hosty rozhodl kapitán Jonathan Toews a ukončil tím osmizápasovou vítěznou sérii Bruins.

Domácí favorit nejprve dvakrát inkasoval v první třetině, když Blackhawks během 19. minuty nejprve skórovali při hře v oslabení a o 37 vteřin později využili i přesilovou hru. Úspěšnými střelci byli Ryan Carpenter a Dylan Strome.

Tým s českými útočníky Dominikem Kubalíkem (9:42, +/-: 0) a Davidem Kämpfem (14:21, +/-: 0, 2 střely) navíc na startu třetí třetiny navýšil svůj náskok gólem Alexe DeBrincata. Boston se ale nevzdal a ještě dokázal srovnat.

V 42. minutě je nastartoval Joakim Nordström, v 56. minutě hostům vrátil trefu v oslabení Chris Wagner a klíčovou akci na 3:3 zakončoval v čase 57:27 ofenzivní bek Torey Krug. Euforii z vyrovnání v TD Garden ovšem po 54 vteřinách prodloužení zmrazil proměněným únikem zmiňovaný Toews, jenž nejprve sporným zákrokem obral o puk Pastrňáka.

„Myslel jsem, že to byl faul. Měl jsem před sebou volnou cestu k bráně,“ komentoval rozhodující okamžik s 25 zásahy nejlepší ligový střelec.

Z českého tria brankářů NHL se ve čtvrtek hned dva dostali i mezi hvězdy zápasů. Společně s Petrem Mrázkem z Caroliny si uznání zámořských novinářů vysloužil i Pavel Francouz. Dvojka Colorada dostala šanci na ledě Montrealu a 38 zákroky proti 40 střelám domácích Canadiens výrazně přispěla k výhře Avalanche 3:2.

Hosté si nejprve vypracovali tříbrankové vedení. V první třetině se prosadili Ryan Graves a Gabriel Landeskog. V 29. minutě pak potřetí debutujícího Caydena Primeaua, 20letého syna bývalého útočníka Keitha Primeaua, překonal při hře v oslabení Matt Calvert.

Kanadský celek v rozmezí druhé a třetí třetiny vrátili do hry Brendan Gallagher a Nick Cousins. Vyrovnat ovšem skvělý Francouz domácím nedovolil a vysloužil si tak post třetí hvězdy. Trápící se Montreal, jenž už vypadl z postupových pozic Východu, tak prohrál podeváté z posledních deseti startů, Colorado s 38 body naopak platí za druhý celek Západní konference.

Po dvou zápasech, ve kterých nastoupil James Reimer, se vrátila do brány Caroliny jednička Petr Mrázek. Ostravský rodák zastavil sérii porážek ze svých předchozích startů (2:3 s Rangers, 0:3 s Nashvillem), když 28 zákroky a třemi zneškodněnými nájezdy přispěl k výsledku 3:2 po penaltovém rozstřelu nad San Jose.

Hurricanes v řádné hrací době dvakrát odskočili do vedení. U všeho podstatného vždy figuroval produktivní ruský útočník Andrej Svečnikov, jenž nejprve už po 50 vteřinách hry otevřel skóre a následně asistoval u druhé trefy Jakea Gardinera.

Za San Jose, v jehož sestavě po nedohraném souboji s Washingtonem nechyběl i centr Tomáš Hertl (18:20, -2, 3 střely), vyrovnávali Marcus Sörensen a Logan Couture. Po bezgólovém prodloužení o vítězi rozhodovaly až nájezdy, ve kterých jako jediný skóroval domácí Svečnikov.

Na Mrázka, jenž byl zvolen třetí hvězdou duelu, si nepřišli Kevin Labanc, Erik Karlsson a Couture. Český gólman se vyjma skvělých zákroků v zápase zviditelnil i konfliktem s veteránem Joem Thorntonem:

Kromě zmiňovaného Hertla se v dresu Sharks představil i obránce Radim Šimek (14:28, -1, 1 střela), nováček domácích Martin Nečas naopak kvůli zranění v dolní části těla v sestavě chyběl.

Nejvytíženější gólman celé NHL David Rittich si ve svém 24. startu sezony připsal již třináctou výhru a sice po výsledku 4:3 nad Buffalem. V dané statistice jsou se 14 výhrami aktuálně lepší jen Braden Holtby (Washington) a Connor Hellebuyck (Winnipeg), na třináct triumfů pak společně s jedničkou Calgary dosáhli ještě Frederik Andersen (Toronto), Jordan Binnington (St. Louis) a Tuukka Rask (Boston). Mrázek slavil výhru 12krát, Francouz 6krát.

Naposledy Rittich zneškodnil 26 z 29 střel Sabres, proti kterým zařídil rozdílový gól zkušený Milan Lucic. 31letý Kanaďan na svůj první zásah za Flames čekal do 28. startu, v jehož 44. minutě zakončoval pěknou kombinaci po přihrávce od Dereka Ryana. Výhru slavil i český útočník domácích Michael Frolík (9:41, -1, 3 střely). Po nedávném odvolání kouče Billa Peterse pod vedením Geoffa Warda uspěli Flames už potřetí za sebou.

Minnesota si překvapivě odvezla oba body z ledu Tampy Bay. Když v 44. minutě vyrovnal na 4:4 domácí Alex Killorn, přispěchal už o pouhých osm vteřin později s rozhodující akcí Mats Zuccarello. Norský útočník přidal branku k předchozím dvěma asistencím a stal se tak klíčovou postavou Wild. Domácí Ondřej Palát (18:47, +/-: 0, 3 střely) ani Jan Rutta (8:35, +/-: 0) se bodově neprosadili.

O pár dnů dříve se Jonathan Marchessault hattrickem ze třetí třetiny postaral o výhru Vegas nad New Jersey a ve čtvrtek pro změnu v závěrečné fázi hry trefil vyrovnání na 2:2 proti Islanders. Ve čtvrté minutě prodloužení ale využil přesilovku New Yorku Ryan Pulock a zajistil tak domácím druhý bod. Ve čtvrté formaci Golden Knights nechyběl český útočník Tomáš Nosek (10:59, +/-: 0, 1 střela).

Obránce Libor Hájek (4:49, +/-: 0) kvůli zranění kolena nedohrál zápas na ledě Columbusu, odkud si Rangers odvezli oba body za těsnou výhru 3:2. Centr Filip Chytil (15:17, +/-: 0, 1 střela) se neprosadil, rozdílovou branku Blueshirts vstřelil proti svým bývalým spoluhráčům Artěmij Panarin.

Výhru slavili i centr Radek Faksa (13:27, +/-: 0, 2 střely) s obráncem Romanem Polákem (15:22, +1, 2 střely), jejichž Dallas zdolal 3:2 po prodloužení Winnipeg. Kanadský celek ve třetí třetině zachránili vyrovnáním Blake Wheeler a Mark Scheifele, v prodloužení ovšem rozhodl z přesilovky Joe Pavelski.

Jediným českým hráčem s bodovým zápisem v rámci čtvrtečního programu NHL byl Jakub Voráček (19:47, 0+1, +1, 2 střely) z Philadelphie. Svou asistencí však přispěl jen k čestné trefě obránce Matta Niskanena, jenž platil za jediného střelce domácích Flyers proti Arizoně. Coyotes si odvezli vítězství 3:1, když se v přesilovkách dvakrát prosadil Phil Kessel.

Výsledky NHL:

NHL
6. 12. 2019 1:00
Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers : Arizona Coyotes Arizona Coyotes 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Góly:
55:17 Niskanen (Couturier, Voráček)
Góly:
02:25 Kessel (Keller, Ekman-Larsson)
52:57 Garland (Dvorak, Chychrun)
58:58 Kessel (Söderberg, Keller)
Sestavy:
Elliott (Hart) – Provorov, Niskanen, Sanheim, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Hägg – Giroux (C), Frost, Konecny – Lindblom, Couturier (A), Voráček (A) – Laughton, K. Hayes, Farabee – J. van Riemsdyk, Pitlick. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
Sestavy:
Kuemper (Raanta) – Ekman-Larsson (C), Demers, Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Garland, Dvorak, Schmaltz – Crouse, Söderberg, Kessel (A) – Keller, Stepan (A), Hinostroza – Grabner, Richardson, Fischer. Hlavní trenér: Rick Tocchet.

Rozhodčí: Jon McIsaac, Kyle Rehman. Čároví: Derek Nansen, Brandon Gawryletz

Počet diváků: 17440

NHL
6. 12. 2019 3:00
Calgary Flames Calgary Flames : Buffalo Sabres Buffalo Sabres 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Góly:
16:42 J. Gaudreau (Monahan, Tkachuk)
31:18 Rieder (D. Ryan)
35:02 Monahan (Backlund, R. Andersson)
43:58 Lucic (D. Ryan, Dubé)
Góly:
03:29 S. Reinhart (Ristolainen, Olofsson)
57:16 McCabe (Olofsson)
59:13 Eichel (Montour, Ma. Johansson)
Sestavy:
Rittich (Talbot) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Kylington, R. Andersson – Tkachuk, E. Lindholm, Mangiapane – Backlund, Monahan, Dubé – Lucic, D. Ryan, J. Gaudreau – Rieder, Jankowski, Frolík.
Sestavy:
Ullmark (C. Hutton) – Montour, Ristolainen, Scandella, Jokiharju, C. Miller, Bogosian, McCabe – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Jo. Larsson, Sheary – Vesey, Ma. Johansson, Mittelstadt – Girgensons, Asplund.

Rozhodčí: Kozari, Anderson – Mach, Murchison

Počet diváků: 18 085

NHL
6. 12. 2019 1:00
New York Islanders New York Islanders : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 3:2P (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly:
24:26 Clutterbuck
43:56 B. Nelson (Beauvillier, Mayfield)
63:20 Pulock (Lee, Jo. Bailey)
Góly:
35:27 Tuch (Glass, Merrill)
55:28 Marchessault (Hague, R. Smith)
Sestavy:
Varlamov (Greiss) – Pelech, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk – Barzal, Jo. Bailey, Johnston – Lee, Brassard, Eberle – Komarov, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
Sestavy:
M. Subban (M.-A. Fleury) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Merrill, Engelland – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Stastny, Mark Stone – Carrier, Glass, Tuch – Nosek, Stephenson, Reaves.
NHL
6. 12. 2019 1:00
Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets : New York Rangers New York Rangers 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Góly:
12:43 Atkinson (N. Foligno)
43:33 S. Jones (Kukan)
Góly:
19:52 Lemieux (Zibanejad, Kakko)
25:46 Trouba (Fox, R. Strome)
35:32 Panarin (DeAngelo, B. Howden)
Sestavy:
Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Kukan, D. Savard, R. Murray, Peeke, Gavrikov – Bjorkstrand, Jenner (A), Nyquist – Atkinson (A), Texier, N. Foligno (C) – Bemström, Dubois, Milano – J. Anderson, Wennberg, Riley Nash.
Sestavy:
Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, Fox, R. Lindgren, DeAngelo, Hájek – Kakko, Zibanejad (A), Lemieux – Kreider (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Fast (A) – Br. Smith, B. Howden, Nieves.

Rozhodčí: Hanson, Lambert – Gibbons, Kovachik

Počet diváků: 15 785

NHL
6. 12. 2019 1:00
Montreal Canadiens Montreal Canadiens : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Góly:
37:42 Gallagher (Danault)
41:23 Cousins (Domi)
Góly:
06:13 Graves (Calvert, Makar)
12:57 Landeskog (Rantanen)
28:06 Calvert (Compher)
Sestavy:
Primeau (Price) – Chiarot, S. Weber (C), Kulak, Petry (A), O. Leskinen, C. Fleury – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Cousins, Domi, Suzuki – Lehkonen, Kotkaniemi, Armia – Peca, N. Thompson, Weal.
Sestavy:
Francouz (Grubauer) – Graves, Makar, Girard, Zadorov, Cole, Barberio – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Donskoi, Tynan, Compher – Ničuškin, Bellemare (A), Calvert – Burakovsky, Jost, Nieto.

Rozhodčí: StLaurent, Chmielewski – Murray, Flemington

NHL
6. 12. 2019 2:38
Dallas Stars Dallas Stars : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 3:2P (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Góly:
18:27 Ja. Benn (Heiskanen, Seguin)
29:25 Gurjanov (Perry, Dickinson)
62:02 Pavelski (Seguin, Heiskanen)
Góly:
41:38 Wheeler (Ehlers, Poolman)
59:15 Scheifele (Laine)
Sestavy:
Bishop (Chudobin) – Lindell, Heiskanen, Sekera, J. Klingberg, Oleksiak, R. Polák – Ja. Benn, Dowling, Seguin – Janmark, Hintz, Pavelski – Cogliano, Faksa, Comeau – Gurjanov, Dickinson, Perry.
Sestavy:
Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Poolman, Sbisa, Pionk, Bitetto, Beaulieu – Connor, Scheifele, Laine – Ehlers, Wheeler, Roslovic – Copp, Lowry, Perreault – Luoto, Gustafsson, L. Shaw.
NHL
6. 12. 2019 1:10
Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes : San Jose Sharks San Jose Sharks 3:2N (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)s.n.1:0
Góly:
00:50 Svečnikov (Foegele, J. Staal)
30:12 Gardiner (Foegele, Svečnikov)
Svečnikov
Góly:
07:16 Sörensen (J. Thornton, Labanc)
39:42 Couture (E. Karlsson, Dillon)
Sestavy:
Mrázek (Reimer) – Slavin (A), D. Hamilton, Edmundson, Pesce, H. Fleury, Gardiner – Svečnikov, J. Staal (C), Foegele – Niederreiter, Aho, T. Teräväinen – Dzingel, Wallmark, Martinook (A) – B. McGinn, C. Bishop, Gibbons.
Sestavy:
Dell (M. Jones) – Vlasic, E. Karlsson, R. Šimek, Burns (A), Dillon, Ferraro – E. Kane, Couture (C), Goodrow – Meier, Hertl (A), Marleau – Sörensen, J. Thornton, Labanc – Gregor, Gambrell, M. Karlsson.

Rozhodčí: Peel, Sutherland – Racicot, Pancich

Počet diváků: 14.275

NHL
6. 12. 2019 1:00
Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning : Minnesota Wild Minnesota Wild 4:5 (2:3, 1:1, 1:1)
Góly:
01:52 Černák (B. Point, Vasilevskij)
15:57 Sergačjov (Shattenkirk, Paquette)
38:47 Hedman (Kučerov)
44:00 Killorn (Černák)
Góly:
09:33 J. Eriksson Ek (Greenway, Suter)
10:46 Zucker (E. Staal, Zuccarello)
11:14 Soucy (Zuccarello)
39:23 V. Rask (Fiala, Soucy)
44:08 Zuccarello (Zucker, Brodin)
Sestavy:
Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Rutta, Sergačjov, L. Schenn – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, T. Johnson – Gourde, Paquette, Maroon – Joseph, Killorn.
Sestavy:
Stalock (Kähkönen) – Dumba, Suter (A), Brodin, Soucy, Hunt, Seeler – Zuccarello, E. Staal (A), Zucker – Fiala, Kunin, Parise (A) – Hartman, J. Eriksson Ek, Greenway – Donato, V. Rask, M. Foligno.

Rozhodčí: Rooney, Dwyer – Murphy, Driscoll

Počet diváků: 19 092

NHL
6. 12. 2019 1:00
Boston Bruins Boston Bruins : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 3:4P (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)
Góly:
41:49 Nordström (Backes, McAvoy)
55:01 Wagner (Kuraly, Grzelcyk)
57:27 Krug (DeBrusk)
Góly:
18:14 Carpenter (C. Murphy)
18:51 D. Strome (E. Gustafsson, P. Kane)
40:17 DeBrincat (D. Strome, de Haan)
60:54 J. Toews
Sestavy:
T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk – DeBrusk, Krejčí, Pastrňák – Marchand, Coyle, Heinen – Bjork, Kuraly, Wagner – Nordström, P. Lindholm, Backes.
Sestavy:
Lehner (Crawford) – Gilbert, C. Murphy, de Haan, Seabrook, E. Gustafsson, Koekkoek – Saad, J. Toews, A. Nylander – DeBrincat, D. Strome, P. Kane – Z. Smith, Dach, Wedin – D. Kubalík, Carpenter, Kämpf.

Rozhodčí: O'Halloran, Lee – Amell, Barton

KLUBZVRPSB
1.Boston70441214227:174100
2.Tampa Bay7043621245:19592
3.Toronto7036925238:22781
4.Florida6935826231:22878
5.Montreal7131931212:22171
6.Buffalo6930831195:21768
7.Ottawa71251234191:24362
8.Detroit7117549145:26739
KLUBZVRPSB
1.Washington6941820240:21590
2.Philadelphia6941721232:19689
3.Pittsburgh6940623224:19686
4.Carolina6838525222:19381
5.Columbus70331522180:18781
6.NY Islanders68351023192:19380
7.NY Rangers7037528234:22279
8.New Jersey69281229189:23068
KLUBZVRPSB
1.St. Louis71421019225:19394
2.Colorado7042820237:19192
3.Dallas6937824180:17782
4.Winnipeg7137628216:20380
5.Nashville6935826215:21778
6.Minnesota6935727220:22077
7.Chicago7032830212:21872
KLUBZVRPSB
1.Vegas7139824227:21186
2.Edmonton7137925225:21783
3.Calgary7036727210:21579
4.Vancouver6936627228:21778
5.Arizona7033829195:18774
6.Anaheim7129933187:22667
7.Los Angeles7029635178:21264
8.San Jose7029536182:22663

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

22. března 2024  11:59

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Budějovice odvrací i druhý mečbol, Litvínov vyfoukl Kometě třetí bod

24. března 2024  16:50,  aktualizováno  21:11

Zatímco Pardubice se Spartou už odpočívají, zbývající dvě čtvrtfinálové série se potáhnou minimálně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Budějovice potřetí porazily Třinec, sérii rozsekne až sedmý duel. Litvínov jde dál

26. března 2024  17:15,  aktualizováno  22:41

Čtvrtfinálová série Třince proti Českým Budějovicím zůstává po šesti zápasech vyrovnaná. Oceláři ve...

Sparta zlomila Liberec a je v semifinále, Pardubice se postupu přiblížily

20. března 2024  16:40,  aktualizováno  22:55

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou letošního play off extraligy. Pražané ve čtvrtém zápase...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec potřetí přemohl Budějovice. Kometa venku zabrala a vrací se do série

21. března 2024  16:45,  aktualizováno  21:28

Ve třetích zápasech extraligového čtvrtfinále měly dva týmy šanci odskočit v sérii na 3:0. Třinci...

Za nejdražší lístky další rozčarování. Kometa má hodně pomalých bruslařů, říká Duda

28. března 2024  10:13

Jenom jednou za patnáct let od návratu do extraligy se hokejistům Komety Brno podařilo v základní...

Dokončí Budějovice velkolepý obrat? Kluci dýchají jeden za druhého, říká kouč

28. března 2024  9:29

Znojmo v roce 2007, Sparta v roce 2021 a Vítkovice loni. To jsou tři týmy, které v historii českého...

Hořící defenzivu Litvínov uhasil. Kluci chtěli sezonu i v dubnu, říká Mlejnek

28. března 2024  8:58

V základní části extraligy hořel v defenzivě, v play off většinu požárů uhasil. Jestli se hokejový...

Zlín odvrací semifinálový krach. Musí zlepšit zakončení, těší se na podporu fanoušků

28. března 2024  8:29

Repríza loňského finále se Zlínem, nebo překvapivá série s Litoměřicemi. Jedna věc je jistá. V...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...