„Mám radost! Na**rete spoustu lidí!“ Milion chvilek chystá akci a reakce jsou tu. Mnohdy plné hněvu

06.12.2019 8:30

Spolek Milion chvilek pro demokracii chystá na úterní večer demonstraci v tak velkém rozsahu, že podle deníku Právo v podstatě ucpe Prahu. Na nějaký čas obsadí také Hlavní nádraží. Cestující prý nechají volně přicházet i odcházet, jen se budou každému cestujícímu snažit říct, co je Andrej Babiš (ANO) zač a proč musí skončit na postu předsedy vlády. Lidé začali na akci reagovat.

„Mám radost! Na**rete spoustu lidí!“ Milion chvilek chystá akci a reakce jsou tu. Mnohdy plné hněvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při rozhovoru pro PL

Milion chvilek původně svolal demonstraci 10. prosince na Karlovo náměstí. Nedlouho poté však na sociální síti Twitter oznámil, že pro velký zájem občanů musí změnit místo konání a úterní demonstrace proběhne na Václavském náměstí od šesti hodin večer.

 

 

Součástí protestní akce bude také pochod centrem města. Demonstranti plánují, že dojdou na Hlavní nádraží, které na jednu hodinu kompletně zaplní. Cestující nechají volně přicházet i odcházet, ale každému se prý budou snažit vysvětlit, co je Andrej Babiš zač a proč by měl co nejdřív skončit v pozici premiéra. Demonstranti s sebou budou mít transparenty v češtině i v angličtině, aby smysl protestu neunikl ani cestujícím ze zahraničí a aby se kritika namířená proti Andreji Babišovi dostala i za české hranice.

„Cestujícím umožníme odjíždět i přijíždět, každému však nabídneme leták, který vysvětlí střet zájmů, bude žádat demisi Andreje Babiše a pozve na další protest,“ oznámili svůj záměr organizátoři akce na webu.

Babiš v době protestu nebude v Praze, nýbrž na jednání v Estonsku. Už dopředu oznámil, že respektuje právo lidi demonstrovat. Snad protest lidem v předvánočním čase příliš nezkomplikuje život,“ dodal ještě.    

Jiní politici se na akci chystají. S účastí počítá předseda Pirátů Ivan Bartoš. „To, co se odehrávalo tento týden ve Sněmovně, a přístup pana premiéra, který nerespektuje prakticky nic, k tomu dává důvod,“ vysvětlil, proč se na akci chystá.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Místopředseda Babišovy koaliční ČSSD Michal Šmarda požádal demonstranty, aby na Hlavním nádraží neomezovali lidi, kteří chodí do práce a vydělávají peníze, protože to povětšinou nejsou milionáři, kteří by čerpali evropské dotace, a za to, jak si Babiš počíná, nemohou.

Není bez zajímavosti, že přímo na Twitteru se spolek Milion chvilek dočkal jak podpory, tak kritiky, ve které nechyběly ani ostré vulgarismy.

„Z velkého zájmu mám nesmírnou radost!“ napsal jeden z diskutujících. „Skvělý nápad, tím nas**ete spoustu lidí a ti to vašim politickým nohsledům dají sežrat ve volbách. Good job!“ oponoval jiný. „Hromada pošuků 3,“ přisadil si třetí.

Reakce ma akci Milionu chvilek pro demokracii

Další protesty Milion chvilek pro demokracii chystá mimo Prahu. Demonstrace proti Babišovi se mají odehrát 16. a 19. prosince, a to po celé republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…